Antti Ulmanen äänestettiin Ykkösen kuukauden pelaajaksi

HIFK:n hyökkääjä viimeisteli heinäkuussa seitsemän osumaa ja nousi mukaan kamppailuun maalikuninkuudesta.

Ulmanen sivusi heinäkuun lopussa Ykkösen yhden kauden maaliennätystään.Kuva: Patric Westerlund

6.8.2023 klo 09:45

Ykkösen pelaajat ovat äänestäneet HIFK:n Antti Ulmasen sarjan heinäkuun parhaaksi pelaajaksi. Tähtirintoihin täksi kaudeksi palannut kärkimies osui huhti-kesäkuussa vain kerran, mutta ketsuppipullo aukesi toden teolla heinäkuun otteluissa.

– On suuri kunnia, kun muut pelaajat arvostavat tekemistäni. Moni muukin pelaaja olisi ansainnut palkinnon, mutta olen onnellinen siitä, että valinta kohdistui minuun. On hienoa päästä samaan kerhoon Jiri Kosken ja Zacharias Ekströmin kanssa – odottelen vielä, että Jarkko Heimonen valitaan joskus kuukauden pelaajaksi, Ulmanen heittää.

24-vuotias hyökkääjä näkee muutaman eri syyn sille, että maalijyvä on löytynyt viikkojen aikana.

– Yksi syy on varmasti se, että olimme heinäkuun alussa J. Karjalaisen keikalla, ja löysin sieltä sopivan rentouden. Lisäksi sain Robert Taylorilta yhdet vanhat nappikset, joilla on tullut maaleja. Olen myös saanut loistavaa tarjoilua joukkuekavereiltani – erityiskiitos Heimoselle. Olemme pelanneet edelliset kolme ottelua tosi hyvin, ja haluamme jatkaa samaan tahtiin.

Sami Okkosen miehistö aloitti heinäkuun 2–2-tasapelillä SalPaa vastaan. Ulmanen syötti helsinkiläisten avausosuman, mutta maalit jäivät vielä odottamaan. Verkko heilui viikkoa myöhemmin Mikkelissä, kun HIFK kärsi 1–2-tappion MP:lle. Joukkue oli häviön myötä kuuden ottelun voitottomassa putkessa, mutta kurssi kääntyi seuraavana viikonloppuna.

HIFK haki Kokkolasta komean 4–0-voiton, ja Ulmanen oli kentän tähti syötettyään avausmaalin ja osuessaan itse kolmesti. Miehen edellinen hattutemppu oli kaudelta 2017, jolloin hän pelasi A-poikien SM-sarjaa.

– Voitosta tuli vapauttavat fiilikset. Emme olleet saaneet edellisistä otteluista hyviä tuloksia, joten voitto tuli hyvään paikkaan. Peli oli joukkueeltamme kokonaisvaltaisesti todella hyvä, ja kotimatka Helsinkiin meni mukavasti. Edellisen reissupelimme paluumatkalla Masa Hänninen oli kertonut bussin takaosassa, minkä takia ja mille tulemme voittamaan kaikki loppukauden pelit.

Paluu Bolt Arenalle sujui niin ikään voitokkaasti, ja Ulmanen jatkoi maalitehtailuaan 4–2-lukemiin päättyneessä JJK-ottelussa. Heinäkuun viimeisessä pelissä osumia syntyi kaksi – HIFK nousi näillä maaleilla 2–1-vierasvoittoon JäPS:sta. Ulmanen edusti järvenpääläisseuraa viime kaudella, ja hänet otettiinkin lämpimästi vastaan keskuskentälle.

Aleksi Ristola kukitti minut ennen peliä, ja menin siitä vähän solmuun – se oli hieno hetki. Suomen Monte Carloon oli siistiä palata. Arvostan JäPS:aa, Järvenpäätä ja JäPScastia niin paljon, etten juuri tuulettanut maalejani. Pelin jälkeen sain kannattajiltamme Stadin Kingien hupparin ja kylmän oluen. Suomessa on harvinaista, että vieraspeleihin reissaa noin suuri faniryhmä. Arvostamme heitä paljon.

Kahdeksan maalin Ulmanen majailee tällä hetkellä maalipörssin kakkossijalla, ja ykköspaikalle on matkaa vain kahden osuman verran. HIFK sen sijaan on kuudentena sarjataulukossa – paikka yläloppusarjassa voi varmistua hyvinkin pian.

– Haluamme nousta kärkikahinoihin asti. Menemme eteenpäin peli kerrallaan – yksikään matsi ei tule olemaan helppo, mutta pystymme voittamaan minkä tahansa vastustajan.

Lisää aiheesta

Etkö löytänyt etsimääsi?

Seuraa meitä

Kaikki some-tilimme

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit