Antidopingwebinaari 14.3. – Ilmoittautuminen auki!
Torstaina 14.3. klo 16–17 järjestettävä webinaari on ensisijaisesti suunnattu joukkueiden lääkintätiimeille, mutta kaikki teemasta kiinnostuneet ovat tervetulleita linjoille.
Kuvituskuva.
Palloliiton lääkintävaliokunta järjestää kevään aikana webinaarisarjan pelaajien terveyteen liittyvistä eri teemoista. Sarjan ensimmäisenä tapahtumana maaliskuussa järjestetään antidopingwebinaari. Kouluttajana toimii SUEK:n lääketieteellinen asiantuntija Pekka Rauhala.
Koulutuskoordinaattori ja urheilulääketieteen asiantuntija Sanna Pirhonen kertoo, että Palloliiton tarkoituksena on järjestää koulutusta, johon on helppo osallistua paikasta riippumatta. Aikaisemmin lääkintäkoulutusta ja pelaajien terveyteen liittyvää koulutusta on järjestetty koko päivän seminaareina, joihin on voinut osallistua Palloliiton toimistolla ja verkon kautta.
– Nyt halutaan kokeilla webinaarisarjaa. Helpompi tulla tunniksi kerrallaan mukaan linjoille, Pirhonen kertoo.
Antidopingtoiminta koskettaa kaikkia urheilun parissa toimivia henkilöitä, ja tieto on hyödyllistä myös esimerkiksi nuorten maajoukkuetasoa lähestyvien nuorten pelaajien vanhemmille. Pirhonen kannustaakin kaikkia teemasta kiinnostuneita ilmoittautumaan webinaariin.
Tulossa ovat myös naisjalkapalloilijoiden eturistisidevammoihin (23.4.), pelaajan henkiseen hyvinvointiin loukkaantumistilanteissa (29.4.) sekä päävammoihin, puskemiseen ja aivojen terveyteen (16.5.) liittyvät webinaarit. Webinaarisarjan teemat on valittu Palloliiton lääkintävaliokunnan toimesta.
– Erityisesti naisjalkapalloilijoilla eturistisidevammat ovat olleet viime vuosina esillä hyvinkin paljon: on hyvin olennaista tietää, mitä on tehtävissä näiden vammojen ennaltaehkäisemiseksi. Samoin päävammat, puskeminen ja aivoterveys ovat viime aikoina olleet esillä paljon. Viime keväänä Palloliitto julkaisi puskemiseen liittyviä suosituksia, Pirhonen jatkaa.
Ajankohta ja ilmoittautuminen antidopingwebinaariin
Webinaari järjestetään Teamsissa torstaina 14.3. klo 16–17. Osallistumislinkki lähetetään ilmoittautuneille viimeistään webinaaria edeltävänä päivänä.
Muut tulevat webinaarit
23.4. klo 16-17 Naispelaajan eturistisidevammat
Polven eturistisiteen repeämä on yleinen polven nivelsidevamma ja naispelaajilla yleisempi kuin miehillä. Miksi näin on ja miten vammoja voisi ennaltaehkäistä?
Webinaarin kouluttajana toimii alaraajavammoihin erikoistunut urheilufysioterapeutti Einari Kurittu (sert., MSc, väitöskirjatutkija), joka tekee parhaillaan väitöskirjaa jalkapalloilijoiden eturistisidevammoista.
Kuritun Instagram: @acl_physio
Ilmoittautumislinkki: https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=QoyTRgiWjUWyXocTNiqZkcZvfDCUM8tAtCx_o0ZiUxNUOTBHOTI2RkMxRzk3RkE3QUIyVEdTT0E0WS4u
29.4. klo 16-17 Urheilijan psyykkisen hyvinvoinnin tukeminen loukkaantumistilanteissa
Webinaarissa käydään läpi muun muassa mitkä tekijät vaikuttavat urheilijan hyvinvointiin, millainen yhteys psyykkisellä kuormituksella on loukkaantumisiin sekä kuinka tukea urheilijaa pitkäaikaisissa loukkaantumistilanteissa.
Kouluttajina toimivat MakeMindin psyykkiset valmentajat, Helmareista tuttu Anna Auvinen (LitM) sekä pitkän pelaajauran, tyttöjen maajoukkueissakin, pelannut Laura Hyvönen (LitM, fysioterapeutti)
MakeMindin Instagram: @makemindfi
Ilmoittautumislinkki: https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=QoyTRgiWjUWyXocTNiqZkcZvfDCUM8tAtCx_o0ZiUxNURUhDTDFWVjJBODZSQ0JENEJERzJNVkJDSi4u
13.5. klo 16-17 Päävammat, puskeminen ja aivoterveys
Päävammoihin, puskemiseen ja aivoterveyteen liittyvän webinaarin kouluttaja toimii fysioterapeutti Matti Vartiainen (TtM, FT, Ainone). Vartiainen on erikoistunut lievien (aivotärähdys) aivovammojen kuntoutukseen sekä urheilussa tapahtuneiden aivotärähdysten arviointiin.
Ilmoittautumislinkki: https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=QoyTRgiWjUWyXocTNiqZkcZvfDCUM8tAtCx_o0ZiUxNUMFdMNE8yWjBTSzYxOU0zNzFCU1BKR0pFSi4u