Valtakunnalliset sarjat

Albin Granlund jälleen Veikkausliigassa – EM-muistot yhä kaksijakoiset

Veikkausliigaan on tällä kaudella tullut useampia kokeneita paluumuuttajia ja viimeisimpänä näistä IFK Mariehamnin riveihin palannut Albin Granlund.

Albin Granlund juhlii maalia FC Lahtea vastaan elokuun lopulla.

Albin Granlund nähdään jälleen Veikkausliigakentillä.Kuva: Ⓒ Juha Tamminen /Juha Tamminen

2.9.2022 klo. 22:10

Granlund on pelaajana kulkenut hiukan omia polkujaan. Nousu Veikkausliigaankin tapahtui vasta vähän myöhemmällä iällä ja Huuhkajiin Granlund nousi ensi kertaa vuonna 2016. A-maaotteluita tilille on kertynyt sen jälkeen yli parikymmentä.

Kesän 2021 EM-kisajoukkueesta Granlund jäi kuitenkin viime metreillä rannalle. Tai oikeammin vasta kisojen aikana, sillä hän oli joukkueen mukana varamiehenä aina lopputurnauksen avanneeseen Tanska-otteluun saakka. Granlundin mukaan putoaminen joukkueesta kirpaisi, mutta varamiehen rooliin ei tarvinnut juuri motivaatiota kaivella.

- Ei sitä tarvinnut kaivaa hirveän syvältä. Siinä olisi voinut tapahtua mitä tahansa, joku olisi voinut loukkaantua. Olisin ollut ehkä seuraavana mukana vuorossa. Se tulee ehkä automaattisesti, mutta yritän aina auttaa joukkuetta. Tunsin olevani osa joukkuetta, vaikka en ollut pelaavassa ryhmässä mukana, Granlund muistelee Veikkausliigan podcastissa.

- Silloin se oli raskasta, mutta luulen, että moni muu olisi tehnyt samalla tavalla ja jäänyt ryhmään mukaan. Aina niin hienoa olla maajoukkueen mukana. Piti vaan nauttia, että sai olla mukana EM-kisatunnelmissa.

EM-kisojen Tanska-ottelun jälkeen Huuhkajien ryhmä oli tavallaan sinetöity ja Granlund matkasi kohti kotia muun joukkueen suunnatessa kohti seuraavaa ottelua. Jotain ihan konkreettistakin jäi kuitenkin käteen.

- Oli seremonioita. Vaikka en ollut pelissä mukana, niin Palloliitto soi minulle voitosta ottelubonuksen. Oli iso juttu minulle, että sai tuntea olevansa ryhmässä mukana, vaikka en paperilla ollut. Pieniä juttuja, mutta silti tosi isoja. Sellainen juttu on jäänyt mieleen siitä reissusta.

Aloite bonuksesta lähti huhujen mukaan Huuhkajien kapteeneilta.

- En pysty sitä vahvistamaan. Huomasin sen vasta, kun sain sen bonuksen. Minulle ei sanottu mitään, ne vaan tuli. Ymmärsin toki, että jotkut ovat puhuneet siitä. Nämä päätökset tehdään todennäköisesti kapteenistossa joukkueen sisällä. Ei ole sanottu, mutta olen tavallaan tiennyt sen, Granlund muistelee.

”Meillä on tosi hyvä joukkue”

EM-lopputurnaus on kuitenkin muisto muistojen joukossa – toki iso sellainen. Nyt luottopuolustaja tekee kaikkensa IFK Mariehamnin eteen Veikkausliigan loppukaudella.

- Meillä on kyllä tosi hyvä joukkue, tosi hyviä pelaajia. Meillä on jopa vanhoja Allsvenskanin tähtipelaajia. Tosi kovia pelimiehiä. Vähän on ollut loukkaantumisia ja korttitilejä täynnä sun muuta. Ei ole vielä ehkä ollut parhain kokoonpano kentällä samaan aikaan. Luulen, että noustaan ainakin pari pykälää vielä syksyn aikana, maalitilinsäkin tämän kauden Veikkausliigassa FC Lahtea vastaan avannut Granlund sanoo.

Maailman kentiltä kokemusta hakeneiden pelaajien paluu Veikkausliigaan on Granlundin mukaan tärkeä asia. Hän korostaa myös, että pelaajat tulevat Veikkausliigakentille kovassa iskussa, eivätkä millään muotoa jäähdyttelemään.

- Huomaa, että nämä muutkin jätkät on vielä tosi kovia pelimiehiä. Se tuo näkyvyyttä ja tason nostaa koko liigalle. Toivottavasti he pystyvät esimerkillään parantamaan ja nostamaan nuorempia pelaajia vielä. Luulen, että se on tosi iso juttu liigalle, toivottavasti se vie liigan tasoa eteenpäin, Granlund sanoo tuomatta itseään varsinaisesti esille, vaikka ainakin Maarianhaminassa koetaan varmasti joukkueen saaneen todellisen kultakimpaleen.

Veikkausliigakierros viikonloppuna:

Torstai 1.9.:
18.00 FC Haka – FC Honka 2-1 (0-1)

Lauantai 3.9.:
17.00 KuPS – Ilves, Väre Areena
17.00 SJK – VPS, OmaSp Stadion

Sunnuntai 4.9.:
16.00 AC Oulu – FC Lahti, Raatin Stadion
18.30 IFK Mariehamn – FC Inter, Wiklöf Holding Arena

Maanantai 5.9.:
18.00 HJK – HIFK, Bolt Arena

Seuraa meitä

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit