Takaisin
10.9.2021 klo 16.47

Miesten Futsal-Liiga käynnistyy Loimaalla; viikonloppuna kolme ottelua

Jaa:

Ⓒ Leo Hynninen

Miesten Futsal-Liiga 2021–22 käynnistyy tänä viikonloppuna kolmella ottelulla. Perjantaina pelaavat AU ja TPK, lauantaina JoSePa ja Mad Max, sunnuntaina SoVo ja GFT. Muut kuusi liigajoukkuetta FC Kemiä lukuun ottamatta aloittavat kautensa hieman myöhemmin syyskuussa.

Miesten Futsal-Liiga 2021–22 käynnistyy tänä viikonloppuna. Perjantaina 10.9. liigan avausottelussa Loimaalla kohtaavat sarjanousijat Alastaron Urheilijat ja Turun Pallokerho. AU on liigadebytantti; TPK:lla on peräti 15 aiempaa liigakautta vuosilta 2000–15.

Lauantaina pelataan Joutsassa, jonne JoSePan vieraaksi matkustaa viime kaudella seitsemänneksi sijoittunut Mad Max Valkeakoskelta. Sunnuntaina liigakausi korkataan Somerolla, jonne vieraaksi ajelee Golden Futsal Team Espoosta.

Liikunnan Riemu ja nimensä vaihtanut Vieska Futsal (entinen Sievi FS) pelaavat avausottelunsa Jyväskylän Monnarilla keskiviikkona. Viime kauden kärkinelikko (KaDy, FC Kemi, Akaa Futsal, ToPV) avaa kautensa myöhemmin.

Kaikki miesten ja naisten Futsal-Liigojen ottelut näkyvät Ruutu+-palvelussa.
>> uutinen ja tiedote

Avausottelut:

pe 10.9.  AU – TPK
klo 19.00 Loimaan lh

la 11.9. JoSePa – Mad Max
klo 16.00 Joutsan lh

su 12.9. SoVo – GFT
klo 15.00 Someron mtt

>> Miesten Futsal-Liigan otteluohjelma

Uutispoimintoja tällä viikolla liigakautensa aloittavista joukkueista:

>> TPK 9.9.2021

>> AU 3.9.2021

>> JoSePa 8.9.2021

>> Mad Max 26.8.2021

>> SoVo 6.9.2021

>> GFT 1.8.2021
(tuoreempi koosteuutinen GFT:stä tulossa lähiaikooina)

Ennätyspitkäksi venynyt liigakausi 2020–21 päättyi vasta toukokuun lopulla, kun otteluohjelmaa rukattiin koronakaranteenien ja Suomen maajoukkueen MM- ja EM-karsintojen ehdoilla. Kausi saatiin kuitenkin vietyä hieman typistetyillä pudotuspeleillä maaliin kunnialla, ja sijoitukset saatiin ratkottua urheilullisesti.

>> Miesten Futsal-Liigan 2020–21 tulokset

Mestaruuden voitti kolmatta kertaa peräkkäin Kampuksen Dynamo Jyväskylästä, joka kukisti finaalisarjassa runkosarjan voittajan FC Kemin voitoin 2–1. Pronssimitalit nappasi keskeytetyn kauden 2019–20 voittaja Akaa Futsal, joka selätti pronssiottelussa runkosarjan kakkoseksi yltäneen Tornion Palloveikot.

Puolivälieriin ylsivät myös Golden Futsal Team (GFT, Espoo), Someron Voima, Mad Max (Valkeakoski) ja Liikunnan Riemu (Jyväskylä).

Sarjapaikkansa säilyttivät sijoille 9. ja 10. yltäneet Sievi FS ja Joutsan Seudun Pallo. Kesän aikana Jokilaaksojen futsalin tuki vaihtoi liigajoukkueen nimen Sievi FS:stä Vieska Futsaliksi. Jo aiemmin Ylivieskaa kotipaikkanaan pitäneen yhdistyksen lippulaivan nimenvaihdokseen kytkeytyy uuden kotihallin valmistuminen Ylivieskaan.

Turun Pallokerho ja Alastaron Urheilijat nousivat liigaan Futsal-Ykkösestä liigakarsintasarjan kautta. Karsintasarjassa Ilves FS ja Pirkkalan Jalkapalloklubi joutuivat nöyrtymään varsinaissuomalaisten nousuinnon alla ja putosivat Ykköseen. Kahdeksankertainen Suomen mestari Ilves FS oli ehtinyt pelata pääsarjaa 23 vuotta eli sarjamuotoisen liigan alusta asti.

Liigasta putosivat keväällä 2021 suoraan PP-70 (Tampere) ja HIFK FS, joka oli perinyt liigapaikan kesällä 2020 sen saavuttaneelta Zenith Myllypurolta. Näin ollen tänä vuonna ei miesten Futsal-Liigassa nähdä sen koommin tamperelaisia kuin helsinkiläisiä joukkueita. Pirkanmaalla ja Espoossa liigaa pelataan yhä.

>> Futsal-Liigakarsinta 2021

Liigajoukkueiden kuulumisia ja siirtouutisia kesällä ja liigakauden alla voi lukea tämän Palloliiton futsalsivuston Miesten Futsal-Liigan uutisarkistosta. Tälla sivustolla julkaistaan viime vuosilta tuttuun tapaan otteluennakkoja, kierrosraportteja ja feature-juttuja kotimaisesta futsalista.

>> Miesten Futsal-Liigan uutiset
 

Miesten Futsal-Liiga alkaa perjantaina 10. syyskuuta klo 19.00 Loimaan liikuntahallissa liiganousijoiden paikallisottelulla Alastaron Urheilijat – Turun Pallokerho.