Takaisin
6.9.2021 klo 19.58

Miesten Futsal-Liiga: Someron Voima tavoittelee mitalipelejä

Jaa:

Ⓒ Someron Voima

Someron Voima aloittaa jo 11. perättäisen kautensa miesten Futsal-Liigassa. Manageri-valmentaja Jarkko Ihalainen lupaa joukkueen kasvukäyrän osoittavan kevään pudotuspeleihin.

Someron Voima aloittaa jo 11. perättäisen kautensa miesten Futsal-Liigassa. Vuonna 2011 liigaan noussut pikkukaupungin ylpeys on neljänneksi pisimpään yhtäjaksoisesti liigaa pelannut joukkue GFT:n, KaDyn ja useasti nimeään vaihtaneen Vieska Futsalin (Sievi FS) jälkeen.

Aiemmilta kymmeneltä kaudelta on somerolaisille kertynyt palkintokaappiin SM-pronssia kahdesti (2016, 2019), Final Four -cupturnauksen voitto 2017 ja Nordic Champions Cupin mestaruus niin ikään vuonna 2017.

Useimmiten SoVon liigakausi on kuitenkin päättynyt puolivälieriin. Näin tapahtui myös viime kaudella, jolloin runkosarjassa sijalle 7. yltänyt SoVo voitti 1. puolivälierässä kotonaan Tornion Palloveikot, mutta taipui Torniossa kahdesti ja hävisi sarjan voitoin 2–1.


SoVo voitti keväällä yhden playoff-ottelun, mutta ToPV oli Torniossa kahdesti vahvempi.

SoVo lähtee tavoittelemaan korkeampia sijoituksia viime kaudesta tutulla rosterilla. Valmennuskaksikon muodostavat edelleen Valdrin Seferi (pelaaja-valmentaja) ja Jarkko Ihalainen (manageri-valmentaja).

Peräti viidesti Futsal-Liigan runkosarjan pistepörssin voittanut maalipyssy, kokenut Arber Istrefi (32) jatkaa kapteenina. Istrefin tutkapari Mergim Bushi jatkaa niin ikään vihreävalkoisissa; Bushille alkava kausi SoVossa on jo seitsemäs. Viime kaudella SoVon joukkueessa nähtiin peräti kymmenen liigadebytanttia. Pyry-Ville ja Antti Korhonen säväyttivät heti debyyttikaudellaan, ja koko maalivahtikolmikko Nevzat Mustafa, Niko Rikkilä ja Joel Salonen näytti pärjäävänsä liigatasolla.

Myös useat nuoret pelaajat pääsivät kokeilemaan liigavauhtia; heistä Vilho Ståhlström esiintyi myös P19-maajoukkueessa. Nyt he kaikki ovat vuoden kokeneempia ja taktisesti kypsempiä. Elokuun lopussa SoVo uutisoi Eldar Mehinovicin ja Ruj Jovanovic-Hyvärisen jatkosopimuksista.

(Lisäys 9.9.2021: SoVo on uutisoinut myös Guri Qerimin ja Rinor Karaqan sopimuksista. Qerimi pelasi SoVon paidassa myös viime kaudella 16 ottelussa.

>> Uutinen: maalitykki Arber Istrefi jatkaa Somerolla (25.7.2021)

>> Someron Voiman kotisivut

>> SoVon uutinen jatkosopimuksista

Opiskeluiden vuoksi kolme pelaajaa on poistunut SoVon kauden 2020–21 joukkueesta muualle:
Kasperi Laine (uusi seura GFT)
Samuli Laine  (uusi seura FC Kiisto)
Verneri Nummi (uusi seura TPK)


SoVon kokenut kaarti Valdrin Seferin johdolla jatkaa. (Kuva: SoVo Futsalin Facebook)

Manageri-valmentaja Jarkko Ihalaisen mukaan kaksi uutta pelaajaa on tällä hetkellä näytillä, ja heidän mahdollisista sopimuksista kerrotaan myöhemmin. Myös myöhemmin syksyllä on mukaan kolme tuttua kovan luokan liigapeluria liittyy joukkueeseen mukaan, kertoo manageri-valmentaja Ihalainen.

– Viime kaudella joukkue nuorentui ja uusiutui rajusti. Siihen nähden saavutettu puolivälieräpaikka oli meiltä hyvä saavutus. Nyt on lupa odottaa joukkueelta taas yksi askel eteenpäin ja tavoitella mitalipelejä, Ihalainen pohtii.


SoVon Eldar Mehinovic ja Jarkko Ihalainen.

– Henkisellä puolella joukkue kasvoi jo viime kauden aikana. Tietyt ratkaisut toivat "SoVo-hengen" takaisin, mikä näkyi pelikentillä keväällä. Valdrin Seferin rinnalle ei ole vielä löytynyt sopivaa valmentajaa; näin ollen joudun itse olemaan hänen tukenaan ainakin alkukauden. Se varmasti syö voimavaroja joukkueen taustojen kehittämisessä, Ihalainen avautuu.

– Alkukausi tulee olemaan meille haastava, koska osa joukkueesta on ollut elokuussa koronakaranteeneissa. Yritetään raapia pisteitä alkukierroksilta sen verran kasaan, että pudotuspelipaikka ei karkaisi liian kauaksi syksyn aikana. Loppukaudesta SoVo on kuitenkin tunnetusti iskussa ja "yllättää" asiantuntijat vuodesta toiseen, lupaa Ihalainen.


Viime kaudella nähtiin Somerolla nuorten esiinmarssi. (Kuva: SoVo Futsalin Facebook)

Varsinais-Suomesta on nyt historialliset kolme joukkuetta miesten Futsal-Liigassa, kun sekä Turun Pallokerho että Alastaron Urheilijat nousivat keväällä pelatusta liigakarsintasarjasta SoVo:n kaveriksi pääsarjaan.

Miesten Futsal-Liiga alkaa perjantaina 10.9. Loimaalla AU:n ja TPK:n välisellä derbyllä. Someron Voima aloittaa liigakautensa kotihallissaan sunnuntaina 12.9. neljättä Etelä-Suomen liigajoukkuetta, espoolaista GFT:tä vastaan.

>> Miesten Futsal-Liigan otteluohjelma