Takaisin
15.9.2020 klo 23.11

Miesten Futsal-Liigan kausiennakko 5/14: Tornion Palloveikkojen tavoite on iso ja selkeä

Jaa:

Miesten Futsal-Liiga 2020–2021 käynnistyy sunnuntaina 20. syyskuuta täydellä seitsemän ottelun kierroksella. Palloliiton futsalsivuston 14-osaisessa kausiennakossa esitellään kaikki 14 liigajoukkuetta. Toista kauttaan liigassa pelaava Tornion Palloveikot panostaa isosti ja haastaa viime vuoden tapaan kenet tahansa.

(Artikkelin kuvat: Teemu Kvist)

Aiemmat osat:

Osa 1: Joutsan Seudun Pallo (JoSePa)
Osa 2: Tampereen Peli-Pojat-70 (PP-70)
Osa 3: Futsal Mad Max, Valkeakoski (Mad Max)
Osa 4: Akaa Futsal (Akaa)

* * *

Miesten Futsal-Liigan kausiennakko, osa 5/14

Tornion Palloveikot (ToPV)

Kauden 2019–20 isoihin ilmiöihin kuului Meri-Lapin paluu miesten futsalin kärkikahinoihin. Vuosisadan alun menestyjä FT Kemi-Tornion manttelinperijöistä FC Kemi kasvoi vahvaksi haastajaksi 2010-luvun mittaan, mutta Tornion Palloveikkojen futsaledustus hurjasteli muutamassa vuodessa liigan kärkikolmannekseen. Ykkösen kaudella 2018–19 maajoukkuemies Iiro Vanhalla vahvistunut ToPV varmisti suoran nousun komean voittoputken päätteeksi. Liiganousun jälkeen Oleg Eprintsev vahvisti miehistöään kovilla vahvistuksilla mm. Sievistä, ja ensimmäinen vuosi pääsarjassa päättyikin sarjataulukon 4. sijalle, kun kausi jouduttiin keskeyttämään ennen runkosarjan päätöskierrosta.

Alkavan kauden alla ToPV menetti avainpelaajiaan, mutta vahvistuksetkin ovat nimekkäitä. Kampuksen Dynamon taholla ovi kävi kahteen suuntaan: Tornion brasilialainen syömähammas Italo Henrique siirtyi Jyväskylään, KaDyn brasilialainen Suomen mestari Newton Jr. Tornioon. Maalivahtiosastolla ToPV vahvistui Ruotsin maajoukkuemies Viktor Janssonilla.

"Iso, mutta yksinkertainen ja selkeä tavoite"

Päävalmentaja Oleg Eprintsev analysoi Tornion tilannetta:

- Kevään jälkeen joukkueessa oli jokseenkin hankala tilanne, kun viime kauden joukkueesta jäi pois eri syistä liki puolet. Kiitos seuran johdolle, että saimme kuitenkin todella motivoituneita ja hyviä pelaajia joukkueeseemme. Tämän hetken 13 pelaajasta viisi on uusia, joten ottaa oman aikansa hioa joukkuepeli kuntoon. Kausi on kuitenkin on pitkä ja tärkeät pelit on vasta keväällä.

- Mielestäni tässä sarjassa merkityksellistä on ainoastaan mestaruus ja putoaminen. Joukkueen tavoite on tietyllä tavalla sama kuin viime kaudella. Viime kaudella se oli playoff-paikka, nyt se on playoff-paikka neljän parhaan joukkueen joukossa. Sitä kautta haluamme taistella mestaruudesta. Iso, mutta yksinkertainen ja selkeä tavoite.

- ToPV ei ole kaikkien papereissa sarjan ennakkosuosikki, mutta tämä tekeminen mikä joukkueessa tällä hetkellä on, antaa uskoa siihen, että olemme matkalla tavoitteeseen. Vielä emme ole valmiita, mutta tämä joukkue on hyvä ja halukas oppimaan ja tämän joukkueen kanssa on mukava työskennellä.

Maajoukkuemies Iiro Vanha:

- Paljon tuli muutoksia joukkueeseen, mutta siitä huolimatta ollaan hyvin alettu jo löytämään yhteistä säveltä. Tietenkään peli ei ole vielä valmista, mutta harvoin se tässä vaiheessa on. Paljon tässä on pelejä missä opetellaan merkit kohdilleen. Odotukset ovat tietysti korkealla hyvin menneen viime kauden jälkeen. Top3-sijoja lähdetään ehdottomasti hakemaan.

Maalivahti Viktor Jansson:

- Ensinnäkin on todella hieno mahdollisuus itselle päästä tänne pelaamaan. Täällä voin keskittyä pelkästään harjoitteluun ja pelaamiseen. Torniossa tavoitteet ovat korkealla, ja tavoitteen saavuttamiseksi tehdään paljon töitä.

- Henkilökohtaisesti takana on varsin hyvä preseason. Kesän aikana olen pystynyt harjoittelemaan laadukkaasti maalivahtivalmentajani Andres Moncadan kanssa. Treenit ovat myös tuottaneet tulosta, joten voin sanoa olevani hyvässä kunnossa kauden alun kynnyksellä. Joukkueen kanssa olemme myös tehneet paljon töitä ja näen kehitystä yhteispelissämme joka viikko.

- Henkilökohtaisia tavoitteita on pystyä auttamaan joukkuetta parantamaan sijoitusta viime kaudesta ja voittaa mestaruus tämän joukkueen kanssa. Suomen Maajoukkue tekee kovaa nousua ylöspäin Euroopassa, joten on todella mielenkiintoista päästä pelaamaan kovassa Suomen Futsal-Liigassa. Tässä sarjassa pelaaminen vie varmasti myös minua urheilijana paljon eteenpäin.

Seuraa heitä:

Tutkapari Newton Jr & Sergei Korsunov

Paljon kokemusta Euroopan eri huippusarjoista omaava brasilialainen Newton Jr. siirtyi Tornion Palloveikkoihin KaDysta, jossa hän pelasi kaksi edellistä kautta. Mykistävän mestaruuskauden jälkeen viime kausi jäi hieman repaleiseksi loukkaantumisen takia. Kahden kauden aikana Newton merkkautti 35 ottelussa tehopisteet 40+18.
Sergei Korsunovilla on vankka kokemus kotimaisesta sarjasta sekä kansainvälisistä peleistä. Hän on kantanut paljon vastuuta Jyväskylässä ja aiemmin PP-70:n riveissä. Kenties sarjan parhaan vasemman jalan omaava Korsunov on ollut myös maajoukkueessa tärkeä palanen sen tehdessä nousua jopa EM-kisoihin asti.

Oleg Eprintsev: "Tutkapari Newton & Korsunov muistetaan KaDyn mestaruuskaudelta 2018–19, jolloin kaksikko hallitsi joukkueen sisäistä pistepörssiä ja oli suoranainen painajainen vastustajille. On sanomattakin selvää, että tämä kaksikko oli isossa osassa ratkaisemassa tuota mestaruutta."

Juho-Teppo Berg ja Aleksi Gullsten

Juho-Teppo Berg aloittaa Palloveikoissa jo viidennen kautensa ja on ollut mukana seuran futsaljoukkueen perustamisvuodesta asti. Liki 25 tehopisteen kausikeskiarvolla tehoja Torniossa mättänyt Berg on ollut kausi toisensa jälkeen yksi joukkueen tärkeimpiä pelaajia niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin.

Myös Aleksi Gullsten on edustanut Palloveikkoja kaikilla sarjatasoilla ja on torniolaiselle yleisölle todella tuttu pelaaja.

Oleg Eprintsev: "Allun silmiä hivelevä nopeus ja tilannekovuus aiheuttaa myös pääsarjassa harmaita hiuksia vastustajan puolustukseen. Allu tuo omilla vahvuuksillaan paljon energiaa joukkueeseen ja toivottavasti myös katsomoon!"

Merkittävimmät lähteneet pelaajat (suluissa uusi seura):

Jarmo Junno (Sievi FS)
Italo Henrique (KaDy)
Marko Pirilä

Merkittävimmät saapuneet pelaajat (suluissa edellinen seura):

Newton Jr (KaDy)
Sergei Korsunov (KaDy)
Viktor Jansson (IFK Göteborg, Ruotsi)
Samir Haddouti (GFT)

Tornion Palloveikot

Perustettu: 1935 (futsaljoukkue vuodesta 2016)
Aiempia liigakausia: 1
Kauden 2019–20 runkosarjan sijoitus kauden keskeytyessä: 4.
Päävalmentaja: Oleg Eprintsev
Kotihalli: Putaan Urheiluhalli

ToPV - Facebook
ToPV - Instagram

ToPV:n pelaajalista 2020–2021

1 Viktor Jansson mv
27 Tuomas Tervahauta mv
30 Pietari Portimo mv
31 Pasi Hiekkanen mv

2 Henri Alamikkotervo
4 Jussi-Esko Berg ”C”
7 Juho-Teppo Berg
10 Sergei Korsunov
12 Newton de Souza Queiroz Junior
13 Samir Haddouti
14 Arttu Niemelä
17 Aleksi Gullsten
19 Iiro Vanha
28 Aleksi Kylmälä

Taustat

Puheenjohtaja Markku Taramaa
Manageri Ville Taramaa
Joukkueenjohtaja Jaakko Kyöstäjä
Päävalmentaja Oleg Eprintsev
Fysiikkavalmentaja Heikki Alasaukko-Oja
Huoltaja Tuomas Saapunki
Huoltaja Teemu Stenius
Huoltaja Vilppu Vanha
Videoteknikko/Mediavastaava Jarmo Uusitalo
Videoteknikko Jussi Kurttio

* * *

Miesten Futsal-Liigan uutisoinnin vastaava toimittaja: Samu Kytölä
Palaute: samu.kytola(ät)futsal.fi; p. 041 4378041