Takaisin
14.9.2020 klo 18.45

Miesten Futsal-Liigan kausiennakko, osa 2/14: PP-70 uusiutui totaalisesti

Jaa:

Ⓒ Esa Norvia

Miesten Futsal-Liiga 2020–2021 käynnistyy sunnuntaina 20. syyskuuta täydellä seitsemän ottelun kierroksella. Palloliiton futsalsivuston 14-osaisessa kausiennakossa esitellään kaikki 14 liigajoukkuetta. Tamperelainen PP-70 on uudistunut totaalisesti valmennusta myöten, joten seurahistorian ensimmäisen pudotuspelipaikan sijasta tavoitteet on kohdistettu liigapaikan uusimiseen.

Aiemmat osat:

Osa 1: Joutsan Seudun Pallo (JoSePa)

Miesten Futsal-Liigan kausiennakko

Osa 2: Tampereen Peli-Pojat-70 (PP-70)

Tampereen Peli-Pojat nousi Futsal-Liigaan vuonna 2014, joten punapaidoilla on alkamassa seitsemäs perättäinen kausi pääsarjatasolla. Pudotuspelit ovat kuitenkin karttaneet Peli-Poikia kuin noiduttuna; parhaaksi liigasijoitukseksi on toistaiseksi jäänyt peräti neljästi saavutettu 9. sija, eli PP-70 on majaillut suurimman osan liigahistoriastaan niukasti playoff-viivan alla.

Tampereen futsalissa PP-70 on koko historiansa ollut Ilveksen varjossa, mutta viime kaudella osat kääntyivät ja PP-70 (10.) sijoittui yhden pykälän naapuriseuraa (11.) ylemmäs, kun kausi keskeytettiin ennenaikaisesti koronaepidemian vuoksi. Pirkanmaan ykköseksi PP:llä on kuitenkin vielä pitkästi matkaa; siitä ovat pitäneet huolen Akaa Futsal ja Valkeakosken Mad Max.


Vili-Atte Mäkinen lähtee, kapteeni Markus Säde jää. (Kuva: PP-70)

Vaikka PP-70:n parhaaseen ikään ehdinyt ydinrunko pysyi kasassa useita liigavuosia ja jopa alemmista sarjoista asti, on tamperelaisilla vahva kasvattiseuran leima. Sergei Korsunov ja Tero Intala ovat maajoukkueen kalustoa ja kaksinkertaisia Suomen mestareita KaDyssa; liigatason pelaajia on PP-70:sta valunut muuallekin Suomeen. Myös naapuriseura Ilves on jälleen houkutellut länsitamperelaisia huomaansa. Tälle kaudelle PP-70:n rosteri onkin kokenut historiansa suurimman mullistuksen.

Myös valmennuspuolella tilanne on elänyt. Useita vuosia PP:n peräsimessä ollut Henri Hytönen pitää taukoa valmentamisesta; päävastuun alkavalla kaudella kantavat Janne Malmi ja Jarkko Jousmäki. Malmi oli PP:n liigajoukkueen valmentajana jo aiemmin vuosina 2015–18.


Valmentaja Janne Malmi (Kuva: PP-70)

Malmin ja Jousmäen mietteitä kauden alla:

– Joukkue uusiutui totaalisesti, ja nyt ajamme pelitapaa joukkueelle sisään. Kauden alku tulee olemaan hakemista, mutta pelimme paranee ajan kanssa. Suuressa merkityksessä tulee olemaan ottelut ns. pääkilpailijoita vastaan, ja uskomme, että sarja tulee jakautumaan kahtia. Pisteitä pitäisi saada alusta lähtien; fokus on nyt pelitavan harjoittelussa.

– Joukkue lähtee uusimaan sarjapaikkaa. Treenikausi on ollut repaleinen johtuen joukkueen totaalisesta uusiutumisesta; osa pelaajista on kiinni jalkapallossa lokakuun puoliväliin. Alkukausi on osittain tällaista kelkkomista kahden eri lajin välissä, mikä ei varmasti ole optimaalein tilanne.

PP-70 kaudella 2020–2021 – seuraa heitä:

Hugo Pulkkinen.
– Nuori lupaus, ei enää tulevaisuuden, vaan tämän hetken pelaaja.


 

Markus Säde.
–  Joukkueen selkäranka ja tähtipelaaja.

Merkittävimmät lähteneet pelaajat (suluissa uusi seura):

Pyry Haanpää (Ilves FS), Matias Hovi (Riemu), Vili-Atte Mäkinen (Ilves FS), Pauli Pylvänäinen, Juho Jumisko, Joona Valkama, Kalle Sintonen, Riku Laitinen, Topias Perkiö

Merkittävimmät saapuneet pelaajat:

Mauno Siren, Tuomas Lehti

Tampereen Peli-Pojat-70 (PP-70)

Perustettu: 1970 (futsalin edustusjoukkue 2009)
Aiempia liigakausia: 6
Parhaat saavutukset: Liigan 9. sija (neljästi), Futsal Cupin välierät 2013–14
Kauden 2019–20 runkosarjan sijoitus kauden keskeytyessä: 10.
Päävalmentajat: Janne Malmi ja Jarkko Jousmäki
Kotihalli: Tesoman palloiluhalli, Tampere

PP-70 - kotisivut: https://pp70futsal.fi/

PP-70 - Facebook

PP-70 - Instagram

PP-70 - Twitter

PP-70:n pelaajalista

      1  Miska Jurva (mv)
      2  Niko Suvanto
      3  Mikael Sulkko
      4  Tommi Ahola
      5  Tuomas Lehti
      6  Mauno Siren
      7  Jussi Rasva
      8  Samuli Salminen
      9  Markus Säde
      11 Kalle Hasa
      12 Jani Soininen (mv)
      21 Hugo Pulkkinen

Taustat:

Valmentajat: Janne Malmi ja Jarkko Jousmäki
Huoltajat: Ari Säde ja Jarmo Virta
Joukkueenjohtaja: Jarmo Virta

* * *

 

Miesten Futsal-Liigan uutisoinnin vastaava toimittaja: Samu Kytölä

Palaute: samu.kytola(ät)futsal.fi; p. 041 4378041