Takaisin
27.9.2019 klo 00.07

Ilves FS suuren nuorennusleikkauksen keskellä – tavoitteena yhä playoffit

Jaa:

Miesten Futsal-Liiga 2019–2020 käynnistyy syyskuun viimeisenä viikonloppuna. Jyväskyläläisjoukkueet ottavat varaslähdön: hallitseva mestari Kampuksen Dynamo ja liigaan palannut Liikunnan Riemu aloittavat kautensa Jyväskylän jäähallissa lauantaina 28.9. klo 13.30. Muiden joukkueiden syksy alkaa sunnuntaina.

Mestaruudesta kamppailevat tällä kaudella (viime kauden runkosarjasijoitusten järjestyksessä) Kampuksen Dynamo, Akaa Futsal (ex- Leijona Futsal), Golden Futsal Team (Espoo), Sievi FS, Someron Voima, Ilves FS (Tampere), Joutsan Seudun Pallo, Mad Max (Valkeakoski), Peli-Pojat-70 (Tampere), FC Kemi sekä nousijajoukkueet Tornion Palloveikot ja Riemu.

Palloliiton futsal-sivusto Futsal.fi julkaisee ennen kauden alkua seurakohtaiset kausiennakot, joissa esitellään jokainen joukkue uusimpine kuulumisineen. Sarjan yhdeksännessä osassa esitellään kahdeksankertainen Suomen mestari Ilves FS.

(Kuvat: Ilves FS:n kotisivut)

Aiemmat osat:

  1. Akaa Futsal
  2. FC Kemi
  3. Kampuksen Dynamo
  4. Tornion Palloveikot
  5. Mad Max
  6. Tampereen Peli-Pojat
  7. Joutsan Seudun Pallo
  8. Golden Futsal Team

 
Futsal-Liigan kausiennakko 2019–2020

Osa 9: Ilves FS (Tampere)

Ilves FS on Suomi-futsalin menestynein seura, jolla on palkintokaapissaan kahdeksan Suomen mestaruutta, neljä SM-hopeaa ja kolme SM-pronssia. Mitään kolmesta mitalin väristä ei ole yhdelläkään muulla joukkueella enempää kuin Ilveksellä, joskin himmeämmissä mitaleissa muutama seura on päässyt tasoihin. Ilveksen suurimpana dynastiana voidaan pitää vuosina 2009–2014 voitettuja viittä perättäistä Suomen mestaruutta; vuosina 2003–2007 pokaaleja tuli kolme neljän vuoden aikana.

Viime vuosina tahti on kuitenkin himmennyt. Kultainen sukupolvi on toisensa jälkeen lopettanut liigatasolla tai – ehkä vielä kriittisempää – siirtynyt kilpailevien liigaseurojen riveihin. Etenkin Akaan suuntaan, paikallisvastus Leijona Futsalin tunnusten alle, valtatie on vienyt valtavan määrän Ilves-paidassa marinoitua taitoa, osaamista ja kokemusta. Jäljellä kultaisesta sukupolvesta on seuraikoni ylitse muiden, pelaaja-valmentaja Antti Teittinen (38), joka luonnollisesti jatkaa molemmissa rooleissa tänäkin vuonna. Yhä maajoukkueen pohjapelaajana luutivan Teittisen harteilla lepää tässä yhtälössä paljon.

Yksin kaiken kokenut ja voittanut Teittinen ei ole: valmennusryhmästä löytyy kultaisen sukupolven edustajia Juha-Pekka Torvisesta Teemu Alataloon ja Matti Anttoseen. Kaksi ensinmainittua on vielä kirjattu pelaajalistaankin. Nuorennusleikkausta läpikäyvässä joukkueessa on kokeneempiakin vastuunkantajia Jaakko Ahokkaan ja Simo Martiskaisen hahmoissa; nuoremmista esimerkiksi Jussi Nummela, Akseli Tiensuu ja Riku Partala ovat osoittaneet jo kuuluvansa liigatasolle. Maalivahtikolmikko on erityisen kiinnostava ja ennalta melko tasavahva: kapteeniksi valittu Juho-Matti Pösö saa seurakseen maajoukkueringissäkin olevan Aleksi Pennasen (PP-70) ja Erik Ojalan (PJK).

Kauden alla harjoitusottelut muita liigajoukkueita vastaan tuottivat pelkkiä tappioita, mutta niitä on liigan startatessa turha tuijotella. Ilves FS:n uusi inkarnaatio kypsyy laadukkaassa, kokeneessa ja koulutetussa valmennuksessa eikä suostune putoamistaisteluun vaan tähtää tuttuun tapaan pudotuspeleihin.

Toiminnanjohtaja Tuukka Hakala summaa seuran kuulumisia:

"Koko Ilves Futsal on ollut hyvin haastavassa tilanteessa ja joutunut rakentamaan koko toimintansa uudelle pohjalle. Organisaatiossa on kautta linjan painettu valtavasti hommia, ja perustukset uudelle tulemiselle alkavat olla kunnossa. Tälle kaudelle lähdemme kuitenkin takamatkalta, koska emme ole hakemassa pikaisia ratkaisuja vaan rakennamme joukkueen kestävän talouden ehdoilla. Tälle kaudelle joukkue on uudistunut valtavasti ja on hyvin nuori. Uskon kuitenkin, että mitä pidemmälle kausi etenee, sitä paremmin saamme juonesta kiinni. Tavoitteena on hankkia playoff-paikka. Seuraavilla kausilla tavoitteet ovat jo huomattavasti korkeammalla."

Ilves FS, Tampere

Perustettu: 1931 (futsalin edustusjoukkue vuodesta 1997, aluksi Duck Park Rangers FC)
Aiempia liigakausia: 21 (aluksi nimellä DPR FC)
Parhaat saavutukset: 8 Suomen mestaruutta (välillä 2003–14), 4 Cup-mestaruutta
Kauden 2018–19 sijoitus: 6.
Päävalmentaja: Antti Teittinen
Kotihalli: Kauppi Sports Center

Kotisivut: https://www.ilvesfutsal.fi/
Facebook
Twitter
Instagram


111 maaottelun J-P Torvinen, 36, jatkaa Ilveksen pelaaja-valmentajana.

Ilves FS:n sopimuspelaajat:

Erik Ojala (mv)
Aleksi Pennanen (mv)
Juho-Matti Pösö (mv)
Jaakko Ahokas
Teemu Alatalo
Joonathan Hynninen
Petri Jouppi
Ville Koskela
Simo Martiskainen
Farid Mehrabkhani
Jussi Nummela
Riku Partala
Joona Simpura
Sampo Suonpää
Antti Teittinen
Akseli Tiensuu
Juha-Pekka Torvinen
 

Lähteneet:
Rafael Giorgio (Akaa), Tomi Lahtinen, (Akaa), Lassi Lintula (KaDy), Akseli Syrjälä (SoVo)

Saapuneet:
Teemu Alatalo, Petri Jouppi (Akaa), Farid Mehrabkhani (Loiske), Erik Ojala (mv, PJK), Riku Partala (PP-70), Aleksi Pennanen (mv, PP-70), Joona Simpura (PJK), Sampo Suonpää (Loiske)


Sakari Lepistö ei jatka Ilves-paidassa, Akseli Tiensuu jatkaa.