Takaisin
25.9.2019 klo 13.18

Vahvistunut Mad Max pyrkii ottamaan uuden askeleen

Jaa:

(Pääkuva: Calahan.kuvat.fi)

Miesten Futsal-Liiga 2019–2020 käynnistyy syyskuun viimeisenä viikonloppuna. Jyväskyläläisjoukkueet ottavat varaslähdön: hallitseva mestari Kampuksen Dynamo ja liigaan palannut Liikunnan Riemu aloittavat kautensa Jyväskylän jäähallissa lauantaina 28.9. klo 13.30. Muiden joukkueiden syksy alkaa sunnuntaina.

Mestaruudesta kamppailevat tällä kaudella (viime kauden runkosarjasijoitusten järjestyksessä) KaDy, Akaa Futsal (aiemmin Leijona Futsal), Golden Futsal Team (Espoo), Sievi FS, Someron Voima, Ilves FS (Tampere), Joutsan Seudun Pallo, Mad Max (Valkeakoski), Peli-Pojat-70 (Tampere), FC Kemi sekä nousijajoukkueet Tornion Palloveikot ja Riemu.

Palloliiton futsal-sivusto Futsal.fi julkaisee ennen kauden alkua seurakohtaiset kausiennakot, joissa esitellään jokainen joukkue uusimpine kuulumisineen. Sarjan viidennessä osassa kuullaan Valkeakosken Futsal Mad Maxin kuulumisia.

Aiemmat osat:

  1. Akaa Futsal
  2. FC Kemi
  3. Kampuksen Dynamo
  4. Tornion Palloveikot

 

Futsal-Liigan kausiennakko 2019–2020

Osa 5: Mad Max

Valkeakoskelainen Mad Max on yksi Suomi-futsalin perinteikkäimmistä seuroista. Vuonna 2001 perustettu seura nousi nopealla tahdilla liigaan ja pelasi korkeimmalla sarjatasolla yhtäjaksoisesti komeat 12 vuotta välillä 2004–2016. Palkintokaappiin tarttui liigataipaleen alkuvuosina yksi Suomen mestaruus ja yksi Cup-pysti.

Ajan mittaan kilpakumppanit kehittyivät nopeammin ja Valkeakoskella pitkään jatkunut laskujohteisuus pudotti lopulta ”Koirat” Ykköseen – mutta vain vuodeksi, sillä Apialla käärittiin putoamisen jälkeen hihat toden teolla. Nousu takaisin Liigaan keväällä 2017 oli suvereeni esitys, ja paluukausi 2017–18 oli kohtuullinen menestys, jolle tuli stoppi vasta puolivälierissä KaDyn käsittelyssä. Sijoitukseksi jäi 8.


KaDy - Mad Max, kevät 2019. Kuva: Sami Virtanen

Viime vuosi päättyi samoissa merkeissä: runkosarjan 8. sijaan ja tappiollisiin välieräpeleihin mestari-KaDya vastaan. Mad Max kuitenkin osoitti tälläkin kaudella vaarallisuuttaan ja otti voittoja esimerkiksi Akaalta, GFT:ltä ja Sieviltä. Nuori maalitykki Justus Kunnas nousi Sievin Aleksi Kylmälän (alkavalla kaudella ToPV) tavoin lajipiirien puheenaiheeksi ja maajoukkueessa MM-karsintoihin saakka. Edellisellä kaudella koskilaisten avainpelaajaksi noussut Matti Jussila jatkoi siitä mihin oli jäänyt, ja SoVosta siirtynyt Mikko Matinaro toi joukkueeseen kokemusta.

Alkavan kauden alla Mad Max pelaaja-valmentaja Alexin eli Alejandro Peris Moran poisjäämisestä. Korvaajaksi löytyi konkari Tomi Tuominen, joka on aiemmin valmentanut liigassa TPK:ta, SoVoa ja Tervareita ja toimii myös U19-maajoukkueen valmennusryhmässä.

Pelaajaliikennettä ”Maxeihin” on ollut hyvin. Ykköseen pudonneesta PJK:sta saapui nelikko Omar Soli, Leevi Sorsa, Hugo Kukkasniemi ja maalivahti Nico Suomalainen. Naapuriseura Akaasta saapuivat Yasar Elbeller ja maajoukkuemies Mika Jussila. Jussilat ovat veljeksiä, ja Mad Maxissa pelaakin poikkeuksellinen määrä veljespareja.


Tomi Tuominen

Päävalmentaja Tomi Tuominen kommentoi kauden alla:

”Futsal-Liiga ammattilaistuu kausi kaudelta, mistä johtuen pelaajaliikennekin kävi kesän aikana vilkkaammin kuin koskaan. Varmasti tulee tasainen sarja, jossa ei ole helppoja pisteitä tiedossa missään pelissä.”

”Mad Maxin pelaajarunko säilyi hyvin ja joukkueeseen liittyi hyviä nuoria ja pari vähän kokeneempaa peluria, joten siinä mielessä perustat ovat kunnossa. Varmasti ottaa aikansa, että saadaan kaikki palaset loksahtamaan kohdalleen. Mielenkiinnolla ja luottavaisena odotan tulevaa kautta. Meillä on taitava, nälkäinen ja periksiantamaton ryhmä.”


Mika Jussila Leijona-paidassa Maxien vieraana. Kuva: Calahan.fi

Paluumuuttaja Mika Jussila näkee mahdollisuuden kiilata kestomenestyjien väliin:

”Innokkailla fiiliksillä tietenkin kohti uutta kautta. Pelaajasiirtoja ollut Liigan puolella poikkeuksellisen paljon ja joukkueiden lopulliset voimasuhteet ovat vielä varmasti hieman auki. Mad Max lähtee myös uudistuneella mallilla ja uudella valmennuksella rakentamaan kohti parempia sijoituksia. Tällä hetkellä vaikuttaisi hieman siltä, että parille uudelle jengille voisi olla hyvätkin saumat lähteä hakemaan jopa mitalisijoja muutaman kestomenestyneen jengin kokiessa muutoksia.”

”Henkilökohtaista valmistautumista ajatellen tulee myös erilaisia ajatuksia pariin aiempaan Leijona-kauteen verrattuna, sillä Akaassa se playoff-paikka ja kotietu tuntui tulevan kauden edetessä aina itsekseen, mutta nyt elintärkeitä pisteitä pitää alkaa raapimaan heti ensimmäisistä peleistä lähtien.”


Justus Kunnas laukoo. Kuva: Calahan.fi

Viime kaudella läpimurron tehnyt Justus Kunnas:

”Hyvillä mielin kohti alkavaa Futsal-Liigakautta. Joukkue on hieman uudistunut ja pelaajarinkiä on saatu leveämmäksi. Siitä on hyvä lähteä rakentamaan ja askel askeleelta parantamaan peliä kohti kevättä ja kauden huipennusta. Innolla odotan mielenkiintoisen kauden alkua.”

Futsal Mad Max, Valkeakoski

Perustettu: 2001
Aiempia liigakausia: 14
Parhaat saavutukset: yksi Suomen mestaruus (2005–06), yksi Cup-mestaruus (2007–08)
Kauden 2017–19 sijoitus: 8.
Päävalmentaja: Tomi Tuominen
Kotihalli: Apian liikuntahalli, Valkeakoski

Kotisivut: https://www.futsalmadmax.com/
Facebook
Twitter
Instagram

Mad Maxin sopimuspelaajat 25.9.2019

#1 Jan Holm (mv)
#3 Riku Raikko
#6 Arttu Haataja
#8 Hugo Kukkasniemi  
#9 Mikko Matinaro
#10 Ville Kauppinen
#11 Harri Matinaro
#12 Onni Junttila (mv)
#13 Mikko Heritty
#14 Kim Lingman
#15 Justus Kunnas
#16 Joona Heritty
#17 Nico Seeck
#21 Jesse Collin
#22 Mika Jussila
#23 Veeti Lahtinen
#26 Matti Jussila
#33 Nico Suomalainen (mv)
#35 Jukka Saari (mv)
#67 Leevi Sorsa
#77 Omar Soli
#95 Yasar Elbeller

Lähteneet:

Alejandro ”Alex” Peris Mora

Saapuneet:

Yasar Elbeller (Akaa), Joona Heritty (WFT), Mika Jussila (Akaa), Hugo Kukkasniemi (PJK), Omar Soli (PJK), Leevi Sorsa (PJK), Nico Suomalainen (PJK)