Takaisin
30.1.2021 klo 10.53

U19-tytöt aloitti valmistautumisensa EM-karsintaan

Jaa:

Eerikkilän leiriin mahtui harjoitusten lisäksi kovatasoinen harjoituspeli.

U19-tyttöjen (2002 ja myöhemmin syntyneet) vuoden ensimmäinen maajoukkueleiri päättyi eilen perjantaina. Päävalmentaja Arttu Pitkäkangas kertoo, että leirin tavoitteena oli valmistaa joukkueen pelaamista tulevia EM-karsintojen vastustajia vastaan.

– Maanantain ja tiistain harjoitukset onnistuivat erittäin hyvin. Tärkeintä oli tietysti saada siirtovaikutus keskiviikon otteluun, jossa onnistuimme hyvin, Pitkäkangas sanoo. Suomen 6–3-voittoon päättyneestä ottelusta Kansallisen Liigan PK-35:tä vastaan voit lukea täältä

Torstaiaamuna joukkue käytti purkamalla yhdessä pelin onnistumisia sekä haasteita. Torstai-iltapäivän ja perjantain joukkue käytti valmistaakseen pelaamistaan Bulgariaa vastaan. Emäntämaa Bulgaria tullee olemaan täysin erilainen vastustaja kuin Islanti.

– Pidimme torstaina ja perjantaina kevyet harjoitukset, jossa kävimme läpi, miten muokkaamme pelaamistamme ja etenkin, miten luomme maalintekotilanteita matalalla puolustavaa joukkuetta vastaan. Saimme luotua ongelmia harjoituksissa ja jatkamme niiden ratkomista helmikuun leirillä.

Pitkäkankaan mukaan ryhmäytymiseen käytetty aika sekä pelaajien heittäytyminen niissä oli huippua. Päävalmentaja uskoo, että leiri toi yhteen kahta ikäluokkaa (2002 ja 2003) entisestään.

– Se on elintärkeää jatkoa ajatellen. Saimme myös vietyä toimintojamme eteenpäin taustatiimimme osalta – esimerkiksi alkuverryttelyn tehokkaamman linkittämisen tulevaan harjoitukseen. Myös kuormituksen seurannan tehostaminen ja reagointi meni eteenpäin leirin aikana.

Joukkue intoa täynnä

Ilveksen Noora Hämäläinen kehuu joukkueen ilmettä harjoituksissa sekä harjoitusottelussa. Maajoukkueen edellisestä kokoontumisesta oli vierähtänyt aikaa, joten tuttujen kasvojen näkeminen oli pelaajien mieleen.

– Tulemme tosi hyvin toimeen toistemme kanssa. Oli kiva nähdä kavereita pitkästä aikaa, ja ehdimme viettää yhdessä myös vapaa-aikaa, puolustaja sanoo.

Hämäläisen mukaan pelaajat saivat paljon uutta tietoa tulevista karsintavastustajista. Etenkin Suomen päävastustajaksi povatun Islannin pelitapa tuli tutuksi harjoitusottelussa PK-35:tä vastaan, kun helsinkiläisjoukkue toteutti Suomen valmennusjohdon toiveita.

– Tuntui hyvältä päästä taas pelaamaan, ja PK-35 tarjosi hyvän vastuksen. Jouduimme tekemään täysillä töitä ja saimme pelistä hyvän tuloksen. Se oli hyvää harjoitusta karsintaturnausta varten, Hämäläinen toteaa.

– Olemme odottaneet karsintoja pitkään, kun niitä on siirretty eteenpäin koronan takia. Olemme kaikki intoa täynnä ja haluamme näyttää, mihin pystymme. Saamme valmistautua rauhassa tosipeleihin – kun vielä nostamme vähän tasoa, pääsemme varmasti sinne, minne haluamme.

U19-tyttöjen EM-karsintaturnaukset pelataan huhtikuussa, ja Suomen karsintalohkossa pelaavat emäntämaa Bulgaria, Islanti sekä Georgia. Yksiosaiset jatkokarsintaottelut pelataan kesäkuussa ja lopputurnaus heinä-/elokuussa. Lopputurnaus järjestetään Valko-Venäjällä.

Joukkue leirillä:
Meri Hämäläinen (mv) TPS
Ella Kelloniemi (mv) HJK
Sonja Ferm (mv) FC Honka
Daniela Sandås TPS
Suvihelmi Oksanen TiPS
Laura Hillberg HJK
Tea Heininen HFA
Inka Hiltunen PK-35 Helsinki
Noora Hämäläinen Ilves
Ella Burton HJK
Minttu Ylikraka HFA
Armi Heikkilä Ilves
Jenni Huttunen TiPS
Veera Hellman HJK
Jasmin Ylikraka P-Iirot
Niia Salminen JyPK
Silja Jaatinen HJK
Riikka Lilja JyPK
Aada Nurmi HFA
Wilma Forsblom PK-35 Vantaa
Lotta Lähteenmäki Ilves
Sophie Maidell PK-35 Vantaa
Ria Karjalainen HJK
Pessia Purhonen Ilves (nimetty 23.1.)
Aurora Harila ONS (nimetty 25.1.)
Senja Salo FC Honka (nimetty 27.1.)

Poisjääneet:
Annika Huhta HJK
Ellen Strömborg Åland United
Anni Hartikainen KuPS (nimetty 18.1.)