U19-pojat tasapeliin EM-jatkokarsintakenraalissaan

Lukemiin 1–1 päättyneen FC Inter -ottelun voi katsoa jälkikäteen Palloliiton YouTube-kanavalla.

Eilen keskiviikkona U19-pojat (2003 ja myöhemmin syntyneet) kaatoi Ykkösen Pargas IF:n selvästi 3–0. Maajoukkueleirin päätöspäivänä joukkueen edessä oli astetta kovempi haaste, kun FC Inter matkasi Eerikkilään.

Inter sai ensimmäisen tekopaikkansa viidennellä minuutilla, jolloin Joonas Lepistön laukaus karkasi hieman yli Hemmo Riihimäen vartioiman maalin. Vajaan vartin kohdalla Suomella oli mainio mahdollisuus siirtyä johtoon, kun Daniel Rökman tarjoili pallon maalille – Kai Meriluodon viimeistely-yritys kuitenkin epäonnistui.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Meriluoto sai uuden tilaisuuden, eikä kärkimies erehtynyt tällä kertaa. Niilo Saarikivi teki vasemmalla laidallaan hyvän katkon ja keskitti Meriluodolle, joka puski pallon maaliin yläriman kautta.

Suomi sai pidetty Interin pitkään pois maalipaikoilta, mutta Lepistö tasoitti lukemat avausjakson loppuminuuteilla. Noah Nurmi keskitti vasemmalta laidalta ja Juho Hyvärinen puski pallon Lepistölle, joka tykitti lähietäisyydeltä varmasti sisään. Vielä ennen taukovihellystä Rökman pääsi yrittämään avopaikasta, mutta veto meni yli maalin.

Minihuuhkajat aloitti toisen jakson vahvasti, ja joukkueella oli 52. minuutilla kaksi oivaa saumaa siirtyä johtoon. Ensin Agon Sadikun laukaus pysähtyi tolppaan, ja heti perään Lasse Ikonen sijoitti niukasti ohi takatolpan. Pari minuuttia tästä Lepistö aiheutti vaaraa Suomen maalilla, muttei onnistunut iskemään päivän toistaan.

70. minuutilla Rökman teki erinomaisen riiston ja pääsi kasvotusten Inter-vahti Tino Kangasahon kanssa – nuorukainen vei pidemmän korren, ja Suomi sai tilanteesta vain kulmapotkun. Myös Inter haki johtomaalia, eikä Benjamin Källmanin pusku ollut kaukana 78. minuutilla.

Viimeisten minuuttien aikana ei enää todellisia huippupaikkoja nähty. Oliver Pettersson puski Anton Aaltosen keskityksestä hieman ohi takatolpan 87. minuutilla, ja Inter loi Eetu Huuhtasen maalille painetta, mutta tulokseksi jäi 1–1-tasapeli.

U19-poikien seuraava ottelu on EM-jatkokarsinta-avaus Belgiaa vastaan. Ottelu pelataan Vantaan Myyrmäessä 23. maaliskuuta – lue lisää kotikarsinnoista täällä

1 Hemmo Riihimäki (mv) (C) (61’ 23 Eetu Huuhtanen (mv))