Takaisin
26.1.2022 klo 15.30

U17-pojat nimetty helmikuun maajoukkueleirille

Jaa:

Ⓒ SPL / Tiina Pirilä

Joukkue joutui viime viikolla perumaan lähtönsä Kroatian turnaukseen. Lue lisää täältä.

U17-pojat (2005 ja myöhemmin syntyneet) jatkaa ensi viikolla valmistautumistaan EM-jatkokarsintaan. Minihuuhkajat leireilee Eerikkilässä 1.–3. helmikuuta, ja koossa on tavallista suurempi, 30+3 pelaajan leiriryhmä.

Minihuuhkajat aloittaa leirin kahden harjoituksen päivällä, ja keskiviikkona on luvassa keskinäinen ottelu. Päävalmentaja Erkka V. Lehtolan mukaan pääpaino on pelaajatarkkailussa – pelillisiin asioihin paneudutaan tarkemmin helmi-maaliskuun vaihteen Belgia-tuplamaaottelun yhteydessä.

– Ilman muuta tulemme käymään läpi myös tulevia maaotteluita. Leiri on jälleen hyvä sauma nähdä pelaajia, sillä talvikuukaudet ovat muuten hankalia tarkkailun kannalta. Tarkkailu tulee tarpeeseen, sillä osan pelaajista ympäristöt ovat vaihtuneet – on ylipäätään hyvä päästä juttelemaan pelaajien kanssa kauden alla, päävalmentaja toteaa.

– Lisäksi muutamalla pelipaikalla kilpailu on täysin auki. Jotkut pelaajista ovat varmasti joukkueessa, joka pelaa maaliskuun EM-jatkokarsinnoissa, mutta läheskään kaikki eivät ole. Nyt pääsemme vertailemaan eri pelipaikkojen pelaajia läheltä kolmen päivän ajan.

Muutama ikäluokan maajoukkueiden vakiokasvo pelaa ulkomailla, ja suurin osa heistä joutuu jättämään leirin väliin. Hertha Zehlendorfin Onni Turunen sekä Hammarby IF:n Tyson Ruokonen pääsevät sen sijaan matkaamaan Eerikkilään.

Täysin uutena kasvona maajoukkuekuvioihin tulee KTP:n puolustaja Eelis Silvo. Ensikertalaisen lisäksi mukana on pelaajia, jotka eivät osallistuneet U17-poikien syksyn tapahtumiin.

– Olemme säännöllisin väliajoin kyselleet Kotkasta, kuinka Eeliksellä menee. Hänen viime kautensa oli rikkonainen, mutta nyt hän on noussut harjoittelemaan ja pelaamaan KTP:n edustusjoukkueen kanssa, Lehtola avaa.

– MuSa:sta Interiin siirtynyt Niilo Puustinen oli mukanamme viime kesän leireillä, mutta loukkaantui sen jälkeen. Niilo on vasta hiljattain päässyt täyteen kuntoon – hän on hyvä pelaaja, joka tuo vaihtoehdon hyökkäysosastoomme. Myös FC Lahden Nikke Oksanen on kiinnostava nimi.

Leiriryhmässä on kaksi 2006 syntynyttä pelaajaa, HJK:n David Ezeh sekä Ilveksen Juho Lähteenmäki. Ezeh teki yhden ja Lähteenmäki kaksi maalia U16-poikien Islanti-tuplamaaottelussa, minkä lisäksi kaksikolla on vahvat näytöt seurajoukkueidensa puolella.

– David on erityyppinen kärki kuin ikäryhmän muut hyökkääjät, Juho on vahvasti hyökkäävä laitapelaaja. Kumpaakaan ei olisi leirille nimetty, jos he eivät tappelisi paikoista EM-jatkokarsintaan.

Joukkue leirille (suluissa kasvattajaseurat Suomessa):
Alex Ramula (mv) HJK (LePa, FC Espoo)
Kalle Kuisma (mv) FC Honka (GrIFK, EBK)
Jaaso Jantunen (mv) HJK (FC Viikingit)
Valentin Purosalo FC Inter (TuNL)
Eero Uusitalo TPS (TuNL)
William Grönblom HJK (BK-46)
Ville Vuorinen HJK (FC Espoo, Espoon Tikka, HooGee)
Aaro Tiihonen RoPS (FC Santa Claus)
Onni Turunen Hertha Zehlendorf
Eelis Silvo FC KTP (HaPK)
Gabriel Sillanpää VPS
Jere Riissanen Ilves
Jaakko Moisio Ilves
Juho Lähteenmäki Ilves (Ylöjärven Ilves)
Aaro Toivonen HJK (FC Espoo, FC Kasiysi)
Joonas Kekarainen KäPa (VJS)
Otto Hannula HJK (VJS)
Matias Ritari HJK (PPJ)
Tyson Ruokonen Hammarby IF
Marlo Hyvönen FC Honka (KäPa, KelA, TuPS)
Joose Rahja RoPS (KäPa, HJK)
Danila Bulgakov AC Oulu (TP-47)
Nikke Oksanen FC Lahti (FC Kuusysi)
Veeti Manner JäPS
Yllson Lika HJK (BK-46)
Jasper Jalonen TPS (TuNL, FC Inter, KaaNa)
Niilo Puustinen FC Inter (MuSa, FC Jazz)
David Ezeh HJK (HPS, IF Gnistan)
Roni Hudd VPS
Eemeli Honkola SJK
Elias Ettanen JJK (Jyväskylän Nousu) (nimetty 31.1.)

Poisjääneet:
Dario Naamo FC Honka (KäPa, TiPS)
Oskari Väistö SJK
Lauri Laine FC Honka

U17-poikien EM-jatkokarsintaturnaus pelataan Portugalissa maaliskuun lopussa. Lohkojen (8) voittajat ja seitsemän parasta lohkokakkosta etenevät Israelissa toukokuussa 2022 pelattavaan lopputurnaukseen. 
 
23.3. Bulgaria – Suomi  
26.3. Irlanti – Suomi  
29.3. Suomi – Portugali