Takaisin
3.12.2021 klo 21.54

Miesten Futsal-liiga: Mad Max pohjoiseen, Vieska Futsal etelään

Jaa:

Ⓒ Jarno Mäkinen

Miesten Futsal-Liigassa pelataan viikonloppuna kuusi ottelua. Mad Max matkustaa pohjoiseen haastamaan sarjakärki FC Kemin ja ToPV:n. Vieska Futsal ottaa suunnan etelään ja pelaa vieraissa GFT:tä ja SoVoa vastaan. Lauantaina pelataan myös Turussa ja Joutsassa; alkuviikon myötä perättäisiä ottelupäiviä tulee viisi.

Kaikki miesten ja naisten Futsal-Liigojen ottelut näkyvät Ruutu+-palvelussa.

>> uutinen ja tiedote

>> Miesten Futsal-liigan otteluohjelma

Maalikoosteet: https://futsalliiga.fi/videot/


Vieska Futsalin päävalmentaja Igor Botškov solmi kaksivuotisen jatkosopimuksen. (Kuva: Vieska Futsal)

la 4.12.2021

14.30 Samppalinnan palloiluhalli
TPK –  Akaa Futsal

15.00 Opinmäen liikuntahalli
GFT – Vieska Futsal

16.00 Joutsan liikuntahalli
JoSePa – AU

16.00 Tervahalli, Kemi
FC Kemi – Mad Max

Miesten Futsal-Liigassa pelataan lauantaina neljä ottelua, sunnuntaina kaksi. Suurin osa liigan runkosarjasta pelataan viikonloppuisin, mutta tällä kertaa edessä on peräti viiden perättäisen pelipäivän putki keskiviikkoiltaan saakka.

Turussa kuuden ottelun tappioputkeen ajautunut TPK isännöi sarjakakkosta Akaa Futsalia. Akaalaisilla oli viiden voitetun ottelun myötä viime viikonloppuna mainio tilaisuus nousta yksin sarjakärkeen, mutta espoolainen GFT kävi ryöstämässä Toijalasta täydet pisteet 0–5-vierasvoitollaan. TPK:n kotisaldo on erityisen murheellinen: viisi ottelua ja nolla pistettä. Syyskuussa TPK nappasi kaksi vierasvoittoa, mutta ensimmäistä kotivoittoa odotellaan vielä.

Akaan nimivahvasta miehistöstä joulukuun kotimaaotteluihin nimettiin neljä tuttua kasvoa: Juhana Jyrkiäinen, Jussi Nyström, Iiro Vanha ja maalivahti Kasper Kangas. Nelikko pukee Suomi-paidan ylleen Espoossa 19.12. ja Tampereella 20.12.


GFT:n syksy on ollut enimmäkseen juhlaa, JoSePan kausi tuskaa. (Kuva: Siiri Perälä)

>> Miesten futsalmaajoukkueen pelaajat Kroatia-otteluihin nimetty

Viikonlopun kärkiottelussa GFT ja Vieska Futsal

Viikonlopun selkeä kärkiottelu pelataan Espoossa, jonne GFT:n vieraaksi matkustaa Vieska Futsal. Mainiosti syksyn aloittaneet joukkueet ovat tasapisteissä keskenään ja KaDyn kanssa jaetulla kolmannella sijalla (19 p.); Akaa Futsal on ottelun enemmän pelanneena 21 pisteessä, joten nyt pelataan kärkisijoista. Vieska Futsal haki viime viikonloppuna täydet pisteet Torniosta, GFT Toijalasta.

GFT:n pelaajista maajoukkuekutsun saivat jälleen Panu Autio, Miika Hosio, maalivahti Antti Koivumäki ja Henri Alamikkotervo, Vieskasta tällä kertaa ainoastaan Jarmo Junno. Vieska Futsal tiedotti viikolla kaksivuotisesta jatkosopimuksesta päävalmentaja Igor Botškovin kanssa.

>> Vieska Futsalin uutinen Botškovin jatkosopimuksesta

JoSePa ja AU pelaavat säilymistaistelun kannalta olennaisen ottelun Joutsassa. Vieraat ovat yhdeksän ottelun jälkeen vielä pisteittä, JoSePalla on kaksi voittoa eli kuusi pistettä. Varsinkin liiganousija AU:n olisi korkea aika ottaa avauspisteitä. Muutaman suurinumeroisemman tappion jälkeen AU näytti parastaan kotihallissa FC Kemiä vastaan, mutta sarjakärki väänsi Loimaalta 4–6-vierasvoiton kaksi viikkoa sitten. Viime viikonloppuna AU huilasi, JoSePa hävisi Akaassa 8–0. JoSePan KaDy-laina Ossi Kivipuro huilaa lauantaina pelikiellon johdosta.

Mad Max aloittaa Peräpohjolan-kiertueensa Kemistä. Viime kauden hopeamitalisti, tällä hetkellä sarjaa johtava FC Kemi on ollut kiperä vastustaja valkeakoskelaisille: viisi viimeisintä kohtaamista on päättynyt kemiläisten voittoon. Mad Maxin edellinen voitto FC Kemistä on marraskuulta 2018. Mad Max napsi lokakuussa kolme komeaa voittoa, mutta hävisi molemmat marraskuun ottelunsa, mikä on pudottanut koskilaiset pudotuspeliviivan tuntumaan.

FC Kemin Tuukka Pikkarainen sai odotetusti maajoukkuekutsun Kroatia-tuplamaaotteluun; sen sijaan leireillä ahkerasti mukana olleet FC Kemin Vesa Lilja ja Mad Maxin Justus Kunnas eivät tällä kertaa ole mukana.


Lauantaina huilaava SoVo saa vastaansa Vieska Futsalin ja Riemun. (Kuva: SoVo Futsal)

SoVo urakoi kotonaan sunnuntaina ja maanantaina

su 5.12.2021

14.00 Putaan liikuntahalli, Tornio:
ToPV – Mad Max

15.00 Someron monitoimitalo:
SoVo – Vieska Futsal

Sunnuntaina Mad Max jatkaa Tornioon. Ottelu kolme perättäistä kotiotteluaan marraskuussa hävinnyttä ToPV:ta vastaan on tärkeä vedenjakaja kamppailusta playoff-paikasta, sillä ToPV majailee yhdeksäntenä pisteen Mad Maxia perässä. Karsijan paikkaan molemmilla on jo muutama piste kaulaa.

Vieska Futsal jatkaa Espoosta toiseen vaikeaan vieraspeliin, Somerolle SoVoa vastaan. SoVo pelaa myös maanantaina, itsenäisyyspäivänä, kotonaan Riemua vastaan. Viikonvaihteen yli ainoana liigajoukkueena huilaava KaDy isännöi heti tiistaina Keski-Suomen paikallisottelussa JoSePaa. Pitkän futsalputken päättää keskiviikkoillan ottelu Loimaalla AU:n ja GFT:n välillä.

SoVon Arber Istrefi (13 + 7) johtaa edelleen pistepörssiä, joskin KaDyn Bob (10 + 6) on pelannut neljä ottelua vähemmän kuin Istrefi. KaDyn Jere Intala on pistetilaston toisena tehoin 11 + 6; GFT:n taituri Miika Hosiolla on kasassa 9 + 7.

ma 6.12.2021
15.00 Someron monitoimitalo
SoVo – Riemu

ti 7.12.2021
19.00 Jyväskylän monitoimitalo
KaDy – JoSePa

ke 8.12.2021
19.30 Puistokadun liikuntahalli, Loimaa
AU – GFT


KaDy voitti kotonaan TPK:n viime lauantaina. (Kuva: Kirsi Nummela)