Yli-ikäisten pelaajien ilmoittaminen liiton sarjoihin

 

Tällä lomakkeella ilmoitetaan joukkueiden yli-ikäiset pelaajat Palloliiton sarjoissa.

Ilmoituksen lähettäjän tulee olla seuran edustaja. Ilmoituksen lähettäjä vakuuttaa, että osapuolet ovat tutustuneet Palloliiton kilpailumääräyksiin ja pelaajan peluuttamisessa sitoudutaan noudattamaan niitä. Yli-ikäisiä pelaajia koskevat määräykset löytyvät kilpailumääräyksien kohdasta: 4 Luku 14§ 6. Ilmoituksen lähettäjä vakuuttaa myös että päätös yli-ikäisten ilmoittamisesta on tehty harkiten mm. säännöissä mainittuja perusteita ja päätös on tehty yhteisymmärryksessä seuran edustajien, ko. joukkkueen edustajien ja pelaajan huoltajan kanssa.

Yli-ikäisiä pelaajia (YI-pelaaja) voidaan nimetä kaikkiin nuorten sarjoihin ja ikäluokkiin. Joukkueiden tulee ilmoittaa YI-pelaajien nimet (enintään 2/joukkue) kilpailun järjestäjälle ennen kuin pelaajat pelaavat sarjan tai kevät- taikka syyskierroksen ensimmäisen ottelun. SM-karsintasarjoissa ilmoitus tulee tehdä ennen joukkueen neljättä ottelua karsintasarjassa.

Kevätkierroksella käytettävien YI-pelaajien nimet, enintään kaksi, tulee ilmoittaa kilpailun järjestäjälle viimeistään 31.5. ja syyskierrokselle viimeistään 2.9.

SM-karsintasarjat katsotaan yhdeksi kilpailuksi. Näiden sarjojen jälkeen pitää ilmoittaa uudestaan YI-pelaajien nimet ennen SM-sarjojen ja Ykkösten alkua. Joukkueen pelattua puolet SM-sarjan otteluistaan, sillä on oikeus muuttaa YI-pelaajia ilmoittamalla siitä kilpailun järjestäjälle.​

Yli-ikäisen pelaajan pelioikeus ilmoitetussa sarjassa alkaa heti kun lomake on lähetetty.