Warkaus JK suljetaan pois miesten Kakkosesta

Suomen Palloliitto on sulkenut miesten Kakkosen Pohjoislohkossa pelaavan Warkaus JK:n pois sarjasta.

Päätös
Warkaus JK suljetaan pois Miesten Kakkosesta. Sen ottelut mitätöidään ja sen katso-taan jääneen lohkossaan viimeiseksi Kilpailumääräysten 6 §:n 28 momentin perusteella. Otteluiden mitätöinti ei kuitenkaan poista pelattujen otteluiden henkilökohtaisia tilastoja.

Lisäksi Warkaus JK:lle määrätään Liiton kilpailujen sarja- ja kilpamaksujen 5-kohdan mukainen 1.500 euron sakko.

Perustelut
Kakkosen Pohjoisen lohkon ottelu TP-47 – Warkaus JK olisi pitänyt pelata 14.8. Torniossa. Warkaus JK ilmoitti sähköpostilla Palloliittoon edellisenä iltana 13.8. kello 21.58, ettei se saa joukkuetta kasaan eikä näin ollen tule peliin. Ennen tätä se ilmoitti asiasta TP-47:lle.

Selvityksessä on käynyt ilmi, että Warkaus JK:lla oli tuossa vaiheessa 8 pelikuntoista pelaajaa, joka Jalkapallosääntöjen mukaan olisi riittänyt pelin pelaamiseen. Tosin epävarmaa oli, olisivatko nuo pelaajat olleet halukkaita lähtemään noin pienellä porukalla Tornioon.

Kilpailumääräysten 6 §:n 24 momentin mukaan luovuttaneeksi katsotaan joukkue, joka ei saavu otteluun esittämättä pätevää syytä. Saman pykälän 26 momentin mukaan joukkueiden luovutuksia ei sallita liiton kilpailuissa. Warkaus JK ei ole esittänyt säännöissä vaadittavaa pätevää syytä luovutukselleen.