Uudenmaan piiri

Pelaajamäärä kasvaa - pelipassilistat seuroittain

Pelaajamäärä  jatkaa kasvuaan. Pelaajia Uudellamaalla oli 1.9. jo 31865, joka on yli 6,7 % edellistä vuotta enemmän.  Harrastajamäärän kasvu on yksi tärkeimmistä suomalaisen jalkapallon mittareista. Kannustamme myös seuroja seuraamaan säännöllisesti ja systemaattisesti oman seuran määrän kehitystä. Yksi konkreettinen välinen tähän on piirin pelipassivertailut seurakohtaisesti.

Jalkapallon ja futsalin pelaajamäärien kasvu on kiihtynyt viime vuosina. Vuonna 2014 Uudellamaalla meni 30 000 pelaajan määrä rikki ja kasvu jatkuu. Vuoden takaisesta syykuusta pelaajia on nyt 1997 enemmän, mikä tarkoittaa yhteensä 31865 pelaajaa ja 6,7 % kasvua.

Kiitos tästä kuuluu seuroille, joiden toiminta kehittyy jatkuvasti laadukkaammaksi ja systemaattisemmaksi. Alla olevasta linkistä löytyy seurakohtaiset lukemat ja pelaajamäärän kehitys seuroittain. Sukupuolittaiset vertailut tehdään taas vuodenvaihteessa. 

HUOM! Vaihtelut ovat mahdollisia seurakohtaisesti riippuen pelipassien ostohetkistä, jotka saattavat vaihdella vuosittain. Viralliset listaukset tehdään aina vuoden vaihteessa.

Vertailu 9/2014-9/2015. Lisätietoa myös osoitteessa http://www.palloliitto.fi/uusimaa/seuratoiminta/pelipassilistaukset#.

Näiden vertailujen kautta on mahdollista saada kuva koko piirin alueen kehityksestä sekä oman seuran tilanteesta. Vertailut julkaistaan kolme kertaa vuodessa (vuodenvaihteessa, kesäkuun alussa ja lokakuun alussa). Kuntavertailu tehdään vain vuodenvaihteessa. Vuodenvaihteen, jolloin määrt ovat aina suurimmillaan, lukuja käytämme myös virallisina lukuina esimerkiksi vuosikokousten äänimäärissä.

Lisätietoja
Taneli Haara, kehityspäällikkö
0408280746

Niina Oksman, jäsenpalvelusihteeri
(PeliPaikkaa koskevat kysymykset)