U17: Norja vastaan kaksoismaaottelussa

Suomen alle 17-vuotiaiden poikien (1.1.1995) maajoukkue kohtaa Norjan. Joukkueiden kaksoismaaottelun ensimmäinen osa pelataan perjantaina Eerikkilässä klo 18 alkaen.

Suorana Huuhkaja-tv:stä

Suomen joukkue kokoontui torstaina puolen päivän aikaan ja harjoitteli kertaalleen. Toistamiseen kentälle mennään vielä illalla. Kaikki viimeisimmän listan mukaan kutsutut pelaajat ovat paikalla ja kunnossa.

- Ainostaan Saku Kvist on pelannut eilen, muut jo viikonloppuna. Aikaa ei siis mene palautumiseen, kuten monesti. Olemme varmasti hyvässä iskussa perjantaina ja sunnuntaina, valmentaja Ilkka Mäkelä tiivistää.

Joukkueessa on kolme Suomen ulkopuolella pelaavaa, jotka eivät ole olleet ennen maajoukkueen mukana. He ovat maalivahti Frédéric Gotte, Timo Tuominen sekä Mikael Leino. Lisäksi Miro Tenho on ollut mukana, muttei vielä pelannut maaottelua.

- Norjalla on päivän harjoitusten mukaan muutamia isokokoisia pelaajia, toki on meilläkin, ”Ili” avaa.

- Tämä joukkue on ensimmäinen norjalaisten 1990-luvulla syntyneiden ikäluokista, joka tippui EM-karsintojen ensimmäisellä kierroksella viime vuonna.

Tänä vuonna Norja ovat pelannut Suomen tapaan yhden turnauksen, joka sisälsi muun muassa tasapelin Slovakian kanssa ja niukan tappion Ruotsille.

Suomi pelasi tammikuussa kansanvälisen turnauksen Valko-Venäjällä. Tuliaisina oli kaksi tappiota, yksi tasapeli ja yksi voitto.

- Molemmilla joukkueilla on tullut suuria muutoksia viime syksyn EM-karsintajoukkueisiin. Meillä samoja pelaajia on kahdeksan, heillä vain viisi.

Suomen joukkueessa on tällä hetkellä puolestaan viisi samaa pelaajaa kuin tammikuun Minskissä pelatussa turnauksessa. Nuorisomaajoukkuetoiminnassa perusteemat eivät kuitenkaan juuri muutu.

- Mukana on jonkun verran uusia kasvoja, mutta painotus on peruspelaamisessa. Tavoite on antaa pojille valmiudet siirtyä maajoukkueissa seuraavalle tasolle.

Ottelu pelataan siis Eerikkilässä klo 18 alkaen perjantaina 1.6. Ottelu on nähtävissä suorana lähetyksenä myös Huuhkaja-tv:stä.

Katso Suomen avauskokoonpano otteluun >>