Yli 150 osallistujaa Fortum Tutor -kehityskiertueella

Fortum Tutoreiden ja seuravastaavien kauden 2016 kehitys- ja arviointitilaisuudet kokosivat valmentajien osaamisen teemalla "tutorit ja seurat yhdessä" etsimään keinoja edistää valmentajien osaamista mahdollisimman tehokkaasti. 

Viidellä paikkakunnalla

Kiertue eteni tänä vuonna alueellisesti viidellä paikkakunnalla. Oulu (13.12), Helsinki (14.12), Seinäjoki (15.12), Turku (19.12) ja Mikkeli (20.12) . Tilaisuudet kokosivat yhteen seurojen Fortum Tutoreita, valmennuspäälliköitä ja muita seurojen valmennusosaamista edistäviä avainhenkilöitä yhteensä yli 150 henkeä. 
 
Palloliiton koulutuspäällikkö Kari Ukkonen ja nuorisopäällikkö Marko Viitanen sekä kunkin tilaisuuden seuraesityksen vetäjät rakensivat yhdessä ohjelman. Iltojen ohjelmassa oli E-tason koulutuksen arviointia ja kehitystä. Kari Ukkosen johdolla käytiin läpi vuoden aikana tehtyä lasten valmennuksen laatutekijöiden arviointia. Lasten valmennuksen positiivinen ilmapiiri on tutkimuksen mukaan kehittynyt hyvin. Valmennuksen painopisteenä oleva pelin kautta oppimisen edistäminen vaatii sen sijaan panostusta valmentajien osaamisen tukemiselta, jotta pelaajien osallistaminen ja ikävaiheiden oppisisältöjen ydinasiat saadaan nostettua kautta linjan korkeammalle tasolle.
 
- On hienoa, että todella hyviä esimerkkejä ja hyvää valmennusta on eri puolilla maata jo paljon. Helsingissä nousi esille tutorin suulla hyvä ajatus; ”Miten tehdään hyvästä vielä parempi?”, Kari ”Uri” Ukkonen totesi ja sanoi ajatuksen olevan hyvä tapa kannustaa kaikkia tekemään arjesta vielä laadukkaampaa.   
 
Seurojen suunnitelmallisuus kehittynyt paljon
 
Eri paikkakuntien seuraesimerkeissä tuli esille seurojen valmennuslinjauksia ja lasten joukkueen kausisuunnitelman esimerkki. Oulussa esillä oli Ajax Sarkkiranta Arto Jalasvaaran  ja Mikko Väänäsen johdolla. Helsingissä esillä oli HJK Nappulaklubin Miika Takkula.  Seinäjoen uudella upealla OmaSPStadionilla toimintaa esittelivät SJK:n Tuomas Nikupeteri, Jyri Hietaharju ja Kari Kiviluoma. Turussa Pallo-Iirojen Pasi Lehtonen ja Joel Grasso. Mikkelissä JJK:n Ossi Kaski. Varsinkin kokeneimmat tutorit ihailivat seurojen suunnitelmallisuuden tason kehitystä, jossa mm. Sami Hyypiä Akatemian ohjaava tuki seuroille näkyy. 
 
Kehitysillat päättyivät tutorointiosaamisen teemaan. Laadukas tutorointi on hyvää vuorovaikutusta, hyvien kysymysten tekemistä ja yhdessä kokeilemalla oppimista.
 
- Seurojen yhteisen kehittämisen henki näkyi suurena ja aktiivisena osallistujajoukkona. Sitoutuminen oli todella hyvällä tasolla. Tästä on hyvä aloittaa uusi strategiakausi ja hyödyntää Fortum Tutor –ohjelman kehitystä lasten valmennuksen tukena myös kaudella 2017, toteavat Marko ja Uri kiertueen päätteeksi.
 
Fortum Tutor –ohjelman uudesta hausta ja kehityksestä lisää tietoa vuoden alkupuolella. .