Suomen pojat pelaavat 5. sijasta koululaisten MM:ssä

Suomea Ranskassa pelattavissa koululaisten MM-turnauksessa edustava Pohjois-Haagan yhteiskoulun pojat kaatoivat lauantaina Slovenian 1-0 ja pelaavat päätöspäivänä sijoista 5. - 6.

Ratkaisu jo alussa

Suomen pojat olivat todella pirteällä jalalla liikkeellä heti alusta lähtien, vaikka katkerasta puolivälierätappiosta edellisenä päivänä ei ollut montaa tuntia kulunut. Pelaajat halusivat todella voittaa pelin ja sen he myös tekivät vahvan esityksen jälkeen.

Ratkaisu nähtiin jo neljännellä peliminuutilla. Karim Zine nousi keskikentällä pallon kanssa maalia kohti ja Emil Lidman juoksi samalla puolustuslinjaa pitkin, Karim antoi tarkan ja oikein ajoitetun syötön maata pitkin pakkien välistä Emilille, joka otti pallon haltuun ja laukaisi pallon tarkasti alakulmaan.

Vaikka peli pyörikin aika paljon keskikentällä oli Suomella paremmat paikat ratkaista peli, Slovenian hyökkäykset olivat aika kaikkineen varsin vaarattomia. Vastassa oli kuitenkin joukkue, joka pyrki pelaamaan jalkapalloa eikä vain räiskinyt palloa ylöspäin.

Raskaan turnauksen tuomat kolhut alkoivat tuntua suomalaisten pelaajien raajoissa, olihan kyseessä jo seitsemäs peli kuudessa päivässä, mutta Suomen materiaali on leveä ja tasainen, joten vaihdot eivät laskeneet kokoonpanon tasoa – ennemminkin päinvastoin.

Pelaajista kannattaa mainita erikseen Emil Lidman, joka on löytämässä oman erinomaisen tasonsa, hän oli jatkuvasti vaarallinen niin pallollisena kuin pallottomana, teki valtavan määrän töitä ja todella tärkeitä maaleja. Santtu Toiviainen pelasi turnauksen parhaan pelinsä, syötöt menivät omille kanssapelaajille ja hän esitti todella varmaa peruspelaamista koko pelin ajan. Leo Väisänen avasi peliä todella varmasti ja tarkasti, löysi syötöillään jatkuvasti omia vapaita pelaajia ja oli puolustajana kova luu.

Valmentaja Jaakko Nevanlinna oli kokonaisuuteen tyytyväinen.

- Hyvää futista meidän pojilta, eiliset kyyneleet oli huuhdottu pois ja pojat halusivat oikeasti voittaa tämän pelin. Pelirohkeus oli hyvää luokkaa, ei jännitetty vaan pelattiin rennosti ja fiksusti. Myös pelaajien liikkuminen ja syöttöjen ajoitukset toimivat hyvin, se on merkki hyvästä keskittymisestä

Sunnuntaina Suomella on turnauksen päätöspeli sijoista 5.-6. klo 10.30 Ranskaa vastaan.

Suomi (PHYK) – Slovenia 1–0 (1–0)
Matias Sauramaa (mv), Touko Laakkonen, Lassi Järvenpää, Jusa Lehtinen (C) (43. Tomi Mikkelsson), Leo Väisänen, Emil Lidman, Aleksi Jokela (30. Vili Niemi), Karim Zine, Peik Koskinen (38. Sami Hemmer), Santtu Toiviainen, Mustapha Ceesay (50. Onni Puhalainen)
valmentajat: Jaakko Nevanlinna ja Juska Savolainen