Pohjois-Savo jälleen urheiluakatemioiden ykkönen

Tyttöjen urheiluakatemiaturnaus Eerikkilän urheiluopistolla päättyi viime vuoden tapaan Pohjois-Savon urheiluakatemian voittoon.

Kovatasoinen turnaus

Pohjois-Savon urheiluakatemia kaatoi finaalissa Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia / Mäkelänrinteen Anni Maija-Kauppilan osumalla niukasti 1-0. Turnaus kaikkineen oli tyttöjen maajoukkuevalmentaja Marianne Miettisen mukaan erinomainen kokonaisuus.
 
- Tämä oli kovatasoinen turnaus ja tähän aikaan vuodesta nämä ovat kaikille todella tärkeitä pelejä. Myös paikalla olleet Naisten Liigan valmentajat kehuivat turnausta, Miettinen kertoi.
 
- Pelaajatarkkailun kannaltakin tämä turnaus on tärkeä. On tasaisia pelejä ja nähdään pelaajia vastakkain sekä lisäksi pelaajat tottuvat tiukkaan pelirytmiin, joka on maajoukkueturnauksissa edessä kuitenkin.
 
Neljättä kertaa järjestetty urheiluakatemiaturnaus kiinnostaa koko ajan enemmän.
 
- Aloitimme neljällä joukkueella ja nyt ensi kertaa järjestettiin karsinta ja uutena tulokkaana Tampere osoitti pärjäävänsä hyvin. Se osoittaa että taso laajenee ja tämä on loistava turnaus pelaajille. Nyt on jo useampia kouluja ilmoittanut halukkuutensa lähteä mukaan ensi vuonna. Liikaa tätä ei ole kuitenkaan haluttu laajentaa, koska taso halutaan pitää paitsi laajana myös korkealla, Miettinen painottaa.
 
Joukkueitten parhaat pelaajat:
 
Pohjois-Savon ua: Aino Kröger (turnauksen paras pelaaja)
Pääkaupunkiseudun ua / Mäkelänrinne: Mimmi Nurmela
Turun seudun ua: Sini Laaksonen
Vörå Idrottsgymnasium / Vaasan ua: Freja Lähteenmäki
Tampereen ua: Emmaliina Tulkki
Pääkaupunkiseudun ua / Pohjois-Haaga ja Sotunki: Ella Hopponen