PHYK:n joukkueilla tiivis päivä koululaisten MM-kisoissa

Suomea koululaisten MMkisoissa edustavan Pohjois-Haagan yhteiskoulun molemmilla joukkueilla oli tiistaina kaksi peliä.

Vaihtelevia tuloksia

Ilma Guatemalassa jatkuu kuuman kosteana ja urakka oli sen myötä kova. Tytöt napsivat kahdesta ottelusta tasapelin ja komean voiton Puerto Ricosta. Avauspäivän ottelunsa voittanut poikien joukkue joutui sen sijaan taipumaan kahteen tappioon.
 
Tiistain ottelut:
 
TYTÖT
 
Suomi - Turkki 1-1 (0-0)
 
Aamupeli Turkkia vastaan pelattiin paikallisen armeijan tukikohdan kentällä. PHYK:n kone ei oikein lähtenyt käyntiin, vastustaja oli täysin voitettavissa, mutta joukkue pelasi vähän kuin käsijarru päällä. Omia maalintekotilanteita oli  vähän ja nekin helpohkoja hoidettavaksi turkkilaisten maalivahdille. Vastaavasti Turkin muutamat tilanteet olivat todella vaarallisia, mutta kiitos Jessika Kiviahon erinomaisten torjuntojen peli pysyi pitkään maalittomana. Lopulta Turkin paine tuotti tulosta ja he tekivät maalin päästyään oikealta laidalta karkuun. PHYK:n valmentaja, Päivi Lehto, muutti taktiikkaa vielä hyökkäysvoittoisammaksi ja peli saatiin Turkin päätyyn, mutta ei palloa maaliin, kunnes viimeisellä minuutilla Moona Talkan upea kaukolaukaus upposi Turkin maalin oikeaan yläkulmaan ja tasoitti pelin. Aloituksen jälkeen tuomari päätti pelin eli aika viime tinkaan tasoitus meni.
 
Suomi - Puerto Rico 9-0 (3-0)
 
Alusta alkaen suomalaiset olivat liikkeellä terävämmällä jalalla, mutta pallon maaliin saaminen oli vaikeaa. Sole Tikkasen päättäväinen pitkä juoksu ja monen vastustajan pelaajan ohittaminen palkittiin kuitenkin lopulta maalilla. Tämän jälkeen Jessika Kiviaho loukkasi nilkkaansa torjuessaan puertoricolaisen läpiajon, Sofia Manner siirtyi korvaajaksi. Solen maali ja Jessikan torjunta avasivat ketsuppipullon korkin ja  PHYK vei pelin lopulta murskaavasti 9-0. Helmi Sundström teki hattutempun, kaksi maalia tyttöön tykittivät Erika Story ja Sole Tikkanen, Moona Talka ja Kiia Burtsov tekivät kumpikin yhden.
 
POJAT
 
Suomi - Turkki 1-4 (1-1)
 
Tiistaina aamulla kello 9 paikallista aikaa PHYK kohtasi Turkin. Vastustaja oli isompi, vahvempi, fyysisesti kovempi ja taitavampi joukkue, mutta niin kauan kuin suomalaisten paketti pysyi kasassa, pysyi peli myös tasaisena. Suomalaiset kuitenkin yllättivät turkkilaiset ensin. Jonni Stockuksen esityöstä Onni Puhalainen pääsi murtautumaan rankkarialueelle, jossa tämä kaadettiin. Onni pisti itse pilkun kovalla laukauksella maalin oikeaan yläkulmaan. Turkki vain painoi päälle tämän jälkeen ja teki tasoituksen 1. puoliajan loppupuolella vapaapotkusta. Tauon jälkeen Turkki jatkoi siitä mihin edellinen puoliaika oli päättynyt. Tasaisin väliajoin vastustaja rikkoi Suomen puolustuksen voittaen pelin lopulta 4-1
 
Suomi - Tsekki 0-3 (0-1)
 
Lyhyen levon jälkeen edessä oli päivän toinen peli. Tsekin iso ja taitava kärki aiheutti harmaita hiuksia suomalaisille alusta saakka, kun taas suomalaisten hyökkäyspeli tyrehtyi ennen maalintekopaikkoja. Tsekki meni johtoon 1. puoliajan lopussa ja 2. puoliajalla Tsekki vetäytyi puolustuskannalle ja antoi aloitteen PHYK:lle. Paras paikka siunaantui Jonni Stockukselle, joka pääsi puolittain läpi, mutta nosto epäonnistui ja päätyi maalivahdille. Tsekki iski sen jälkeen kahdesti vastahyökkäyksillä, joista se teki kaksi maalia, jälkimmäisen rankkarista. Valmennusjohdon kiitoksia keräsi Tino Purme, joka tässäkin pelissä pelasi luotettavasti ja pystyi säilyttämään tasonsa koko pelin ajan.