Pertti Alajan blogi: Nesteen soutaja

Tämä on ensimmäinen Pertti Alajan blogi, joka tulee tästä eteenpäin ilmestymään Palloliiton sivuilla säännöllisesti ilman täsmällisiä julkaisupäiviä.

Pertti Alaja Blogi Ykkönen / 7.7.2017

NESTEEN SOUTAJA

Tehdään Urheilusanomiin toukokuussa haastattelua. Saku-Pekka Sundelin puristaa minua kuin sitruunaa mediakäyttäytymisestäni. Sanon hänelle, että siinä alue jossa voin kyllä vielä kehittyä. Kerron hänelle aikeistani omaan blogiin.

Luet nyt tupaantuliaista. Toivon Sinulle rikastuttavaa lukukokemusta ja jatkoblogeja säännöllisin väliajoin.

Soutu oli Nesteelle tärkeä laji etenkin 70-luvulla. Karppis-Pertin vanavedessä Nesteen Soutajista kasvoi paitsi suomalaisen soutuperinteen uljas vaalija myös ensimmäisiä ns. yrityksen henkilöstön yhtenäisyyteen ja työkyvyn vahvistamiseen tähtääviä liikuntatoimintamuotoja.

Neste ja soutu ovat viime kuukausina merkillisellä tavalla harsoutuneet minuun saatuani mahalaukun syövän diagnoosin tiistaina 28.12.2016. Tauti oli iskenyt hampaansa myös ruokatorven alaosaan. Kansankielellä normaali ruoansulatus oli osaltani menneen talven lumia.

alaja_pertti_blogi2.jpgTammikuussa 2017 sitten kahden viikon jatkotutkimukset Meilahdessa, sytostaattihoitojen  käynnistys vielä tammikuun lopulla yhdeksäksi viikoksi.

Jännitys tihenee sytostaattihuumassa. Selviydynkö isännäksi UEFA-kongressiin huhtikuun alussa? Helsinki Spirit on luotu, tärkeitä päätöksiä odotettavissa – kolme puhetta kaupan päälle vuorokauden sisällä.  Ne tosin jauhautuvat valmiiksi sairasvuoteella.

Tutto bene, kaikki hyvin. Olen tolpillani. Onnistumme. Turo tuo viime silauksena kahdet uudet mittatilauspuvut, edellisiin on matkaa 30 kilogrammaa.

* * *

Kongressin jälkeen kävelen soutuvenekauppaan ja hankin itselleni kotiin kunnon Pappatunturisisäsoutulaiteeen. Aika soutaa itseensä takaisin lihaksistoa, jotta 22.5.2017 olen leikkauskunnossa – edessä ns. parantava leikkausmahdollisuus, uuden ruoansulatusjärjestelmän räätälöinti Meilahdessa.

Soutu sujuu ja, melkein olen jo Sulkavalle yltänyt.

Kotini perintöä seuraten olen aina luottanut Korkeampien Käsien Voimaan ja Tahtotilaan. Astelen luottavaisena Meilahteen tuona aamuna. Olen myös äärettömän kiitollinen kaikesta tuesta, rohkaisuista, kauniista sanoista joita olen saanut vastaanottaa oman mahalaukkuni ”sairasseikkailuissa”.

22.5.2017 kääntää tämänkin blogin nestemäisempään suuntaan. Kaikista miljoonista tutkimuksista huolimatta syöpäni oli kuitenkin levinnyt sinne missä sitä ei olisi haluttu kuuna päivänä näkyvän. Mahani avattiin ja suljettiin sen tien. Liikennemerkki osoitti umpikujaa.

* * *

Leikkaushaava on massiivinen horisontaalinen veto kropassani. Kuusi viikkoa menee noin yleensä sen saamiseen ”skondikseen”.

Kotiuduttuani Meilahdesta pallean seudulla alkaa ahdistaa. Siitä kehkeytyy rautapallo joka painaa minua kasaan. Vain levossa pystyy hetken rentoon oloon.

19.6. johdan Suomen Palloliiton hallituksen kokouksen. Hyvä mieli, hyvät päätökset ja hyvä ilmapiiri.

20.6. mahalaukkuuni virrannut neste poistetaan, ja 22.6. alkavat taas sytostaatit; uusi seos kavalien syöpäsolujen kiusaksi ja kuristamiseksi.

Neste osoittautuu 12,5 litran pläjäykseksi, joka vuorokauden operaatiolla ”hilputellaan” ulos vatsalaukustani. Maanantaista 3.7. joudun sisään kahdeksi päiväksi Jorviin. Sytostaatit tuovat sellaisen ripulin että vesipuhveleillakin olisi tekemistä. Olen kuivunut, nestettä huutaa koko minäni.

Seuraavan kerran tapaan syöpälääkärini heinäkuun puolivälissä.  SOTE-muotisanaa ”Askelmerkit” lainatakseni odottelen seuraavaa vetoa, myös toivottavasti mahdollisimman pian Pappatunturin kimpussa.

Jalkapalloliittomme puheenjohtaja-asioita hoidamme nyt yhdessä varapuheenjohtajamme Markku Lehtolan kanssa.

Cheers!

PERTTI ALAJA