Nuorten SPL-turnauksia viikonloppuna

Viikonloppuna ympäri Suomen nähdään tyttöjen ja poikien otteluita todella runsaasti, sillä ohjelmassa on peräti kuusi SPL-turnausta.

Kokemuksia myös arkityöhön

C15-tyttöjen Laura Kalmari –turnaus ja saman ikäluokan poikien Kai Pahlman –turnaus käynnistivät kesän 2017 SPL-turnausten sarjan viikko sitten ja nyt viikonloppuna pelataan peräti kuudella paikkakunnalla turnauksia seuraavasti:
 
Pojat 15 II -taso Valkeakoski
Pojat 14 I -taso Lappeenranta 
Pojat 14 II -taso Salo
Pojat 13 II -taso Hyvinkää
* * *
Tytöt 14 I -taso Kuopio
Tytöt 15, 14 ja 13 II -taso Lahti 
 
Palloliiton nuorisopäällikkö Marko Viitanen korostaa SPL-turnausten merkitystä niin itsessään kuin laajemmassa kuvassa. 
 
- Innostava ja haastava kilpailutoiminta tukee vahvasti pelaajakehityksen prosessia. 15 -vuotiaiden Laura Kalmari ja Pahlman -turnauksissa oli useita korkeatasoisia nuorten otteluita, Viitanen sanoo. 
 
- Toivottavasti vastaavia vauhdikkaita ja yleisönkin sytyttäviä pelejä tulee myös tänä viikonloppuna. Ne pelit kehittävät pelaajia paljon. Lopputurnaus on yksi vuoden kohokohta ja arkityö jatkuu sitten turnauksen kokemuksia hyödyntäen. 
 
Viime viikonlopun turnaukset Kokkolassa ja Iisalmessa olivat järjestelyiltään erittäin onnistuneita ja Viitasen mukaan kaikki merkit onnistuneille turnauksille on nytkin olemassa. 
 
- Turnauksia järjestäville seuroille tapahtumat ovat paikka osoittaa olevansa paikallisesti ja maanlaajuisesti merkittäviä toimijoita lasten ja nuorten jalkapallossa.  Näkyvyys on ollut paikkakunnilla erittäin hyvää, Viitanen kiittelee.