Maalivahtivalmennuksen guru vieraili Suomessa

Espoon Leppävaarassa käynnistettiin viikonloppuna Suomen toinen UEFA Goalkeeper A-lisenssikoulutusjakso.

Kouluttaja Antti Niemi sai vierelleen todellisen lajilegendan, nimittäin Chelsean pitkäaikaisen maalivahtivalmentajan Christophe Lollichonin.

Tänä vuonna maalivahtejavalmentajia tuli koulutukseen yhdeksän kappaletta.

- Taso on todella kova ja odotukset korkealla. Mukana on kokemusta, mutta myös nuoria, jotka haluavat tehdä maalivahtivalmennuksesta uran itselleen. Motivaatiotaso on siis huipussaan ja odotan kouluttajana tästä kurssista todella paljon, kouluttaja sekä maajoukkuevalmentaja Niemi kertoo Huuhkaja-TV:ssä.

Niemen kanssa valmentajia viikonloppuna koulutti siis Lollichon, joka on muun muassa on työskennellyt Petr Cechin kanssa yli kymmenen vuoden ajan Rennesissä ja Chelseassa.

- On uskomaton kunnia saada hänet tänne näyttämään, mitä huipulla tapahtuu, Niemi hymyilee.

Lollichon ehti myös vaihtaa muutaman sanan Huuhkaja-TV:n kanssa.

- Tärkeintä on tajuta, mitä moderni maalivahti tekee. Kentällä on nykyään 11 kenttäpelaajaa, joista yksi saa käyttää käsiään. Sitä pitää miettiä. Katso muun muassa Petr Cechiä, David De Geaa, Manuel Neueria tai Thibaut Courtoisia. He ovat kaikki hyviä torjujia, mutta myös hyviä jalalla, Lollichon painottaa.

Miten Niemi sai tämän maalivahtivalmennuksen ”gurun” Suomeen? Entä mitä muuta Lollichon ajattelee modernin maalivahdin tehtävistä? Katso haastattelut Huuhkaja-TV:stä.