KuPS:n Duahille ja Salamille neljän ottelun lisäpelikiellot

Palloliiton kurinpitovaliokunta on käsitellyt kokouksessaan Veikkausliigan ottelun KuPS – IFK Mariehamn (4.6.2017) tapahtumia.
 
Ottelun erotuomarin ja erotuomaritarkkailijan raporttien mukaan kaksi KuPS:n pelaajaa on loukannut erotuomarin fyysistä koskemattomuutta ottelun loppuhetkillä. 
 
Solomon Duah ja Gbolahan Salami ovat vastineissaan kumpikin myöntäneet syyllistyneensä kilpailussa erotuomarin fyysisen koskemattomuuden loukkaamiseen, mikä on ollut todettavissa myös ottelutallenteelta. 
 
Kurinpitovaliokunnan päätökset perustuvat Palloliiton rangaistusmääräyksiin, joiden 2 §: d-kohdassa todetaan erotuomariston fyysiseen koskemattomuuteen puuttumisen tai erotuomariston uhkaamiseen syyllistymisen katsottavan aina vakaviksi rikkomuksiksi.
 
Kurinpitovaliokunta on tehnyt seuraavat päätökset:  
 
- KuPS:n pelaaja Solomon Duahille määrätään pelikieltoa neljä (4) ottelua kentältäpoistosta seuranneen kahden ottelun pelikiellon lisäksi. 
 
- KuPS:n pelaaja Gbolahan Salamille määrätään pelikieltoa neljä (4) ottelua kentältäpoistosta seuranneen kahden ottelun pelikiellon lisäksi.
 
KuPS:n otteluohjelman mukaan Duahin ja Salamin lisärangaistukset tulevat kärsityiksi Veikkausliigan otteluissa 1.7., 8.7., 17.7. ja 22.7.2017, ja he voivat pelata 31.7.2017.