Kuopion alueen urheiluakatemia mestariksi

Poikien urheiluoppilaitosten turnaus 2016 saatiin päätökseen Eerikkilässä perjantaina ja mestariksi leivottiin Kuopion alueen urheiluakatemia.

Kolme tiukkaa päivää

Kolmipäiväinen tiivistahtinen turnaus huipentui perjantain sijoitusotteluihin. Kuopion alueen urheiluakatemia voitti finaalissa Sotungin lukion maalein 2-1 ja vei näin mestaruuden nimiinsä. Finaalissa kuopiolaisten maaleista vastasivat Joona Hiltunen ja Konsta Uurtio. Sotungin osuma merkittiin Mitro Turusen nimiin.
 
Kolmannen sijan turnauksessa otti Helmi Liiketalousopisto, joka kaatoi pronssiottelussa Tampereen Urheiluakatemian 1-0.
 
 

Hyvä tunne läpi lopputurnauksen

Urheiluoppilaitosten turnauksen muoto oli aiemmasta poikkeava ja ensi kertaa kolmipäiväisenä pelattu turnaus sai runsaasti kiitosta osallistujilta.
 
- Mitä valmentajien ajatuksia kuunteli, niin aika yksimielinen kanta oli, että urheilullisesta näkökulmasta tämä oli parempi ja samaa pelijärjestelmää toivottiin jatkossakin, aluevalmentaja Erkka V. Lehtola kertoi.
 
Lehtolan mukaan ottelu päivässä -rytmi näkyi etenkin päätöspäivän sijoitusotteluissa.
 
- Rasitus oli tasaisempaa ja pelit pääsääntöisesti myös tasaisia ja otteluissa oli loppuun saakka tunnetta mukana. Pelaajat palaavat nyt myös hyvässä kunnossa seuroihinsa, kun takana ei ole kahta ottelua päivässä. Sotunki finaalissa ja Helmi pronssilla olivat myös raikkaita tuulahduksia, ei ehkä niin perinteisiä joukkueita täällä, mutta niissä erityisesti hienoa henkeä - pelataan koulun värien puolesta.
 
Turnausmuodon lisäksi tapahtumaa oli tehty pieniä parannuksia. Kaikki ottelut esimerkiksi kuvattiin ja tallenteet olivat joukkueitten käytössä jo jokaisen ottelupäivän iltana.
 
- Pienellä lisäpanostuksella saatiin hiukan lisää ja joukkueilta tuli tästä myönteistä palautetta, Lehtola kertoi.
 
Pelaajatarkkailutapahtumana urheiluoppilaitosten turnaus oli jälleen kerran arvokas.
 
- Näimme neljän eri ikäluokan pelaajia samassa turnauksessa. Saimme paljon päivitystä siihen missä eri pelaajat ovat menossa juuri nyt ja toki listoille nousi myös uusia mielenkiintoisia nimiä.
 
- Kaikkiaan tämä oli erittäin hyvä turnaus ja pitää antaa iso kiitos niin pelaajille kuin valmentajillekin, Lehtola tiivisti.
 
Turnauksen parhaat pelaajat:
Kuopion alueen urheiluakatemia - Mikko Pitkänen (myös turnauksen paras pelaaja)
Sotungin lukio - Mitro Turunen
Helmi liiketalousopisto - Michael Alapappila
Tampereen urheiluakatemia - Artturi Ruuth
Mäkelänrinteen lukio - Kevin Kouassivi-Benissan
Turun seudun urheiluakatemia - Juho Montola
Vaasanseudun urheiluakatemia - Samba Sillah
Pohjois-Haagan yhteiskoulu - Juuso Ollila