Kakkosen nousukarsinnan parit arvotaan 20.9.

Miesten Kakkosen nousukarsintaparit arvotaan Palloliiton toimistolla tiistaina 20.9.

Kaksi nousee

Lohkojen voittajat ja paras 2. sijoittunut joukkue pelaavat pareittain kaksiosaiset nousukarsintafinaalit, joiden yhteistuloksilla voittajat nousevat Ykköseen kaudelle 2017. 
 
Karsinnan joukkueparit arvotaan. Arvonta suoritetaan 20.9.2016. Arvonnassa samassa lohkossa pelanneet (lohkonsa 1. ja lohkojen paras 2. sijoittunut) joukkueet arvotaan eri arvontakoreihin. Karsintapelien järjestys (koti- ja vieraspeli) arvotaan myös. Ottelut pelataan UEFA: n vierasmaalisäännön mukaisesti.
 
UEFA: n vierasmaalisääntö
 
Jos joukkueet tekevät yhtä paljon maaleja kahdessa osaottelussa, voittaja on se, joka on tehnyt enemmän vierasmaaleja. Mikäli vierasmaalitkin ovat samat, pelataan heti toisen osaottelun päätteeksi jatko-ottelu, jonka pituus on 2 x 15 minuuttia. Voittaja on jatko-ottelussa enemmän maaleja tehnyt joukkue. Mikäli joukkueet tekevät jatko-ottelussa saman määrän maaleja, niin vierasmaalisääntö astuu voimaan ja vierasjoukkue voittaa. Jos kumpikaan joukkue ei tee maaleja jatko-ottelussa, niin suoritetaan rangaistuspotkukilpailu.
 
Arvonnan tekninen toteutus:
 
Arvontapalloja on neljä; lohkojen A, B ja C lohkovoittajat ja ”paras 2. sijoittunut”.
 
Suoritetaan arvonta, jossa ensin valittu joukkue on ensimmäisen otteluparin ensimmäisen ottelun kotijoukkue, ja toinen valittu joukkue on saman otteluparin ensimmäisen ottelun vierasjoukkue. 
 
Kolmas arvontapallo määrittelee toisen otteluparin ensimmäisen ottelun kotijoukkueen, ja neljäs arvontapallo määrittelee saman otteluparin ensimmäisen ottelun vierasjoukkueen.
 
Mikäli myöhemmin käy selväksi (Kakkosen sarjan päätyttyä), että arvontatuloksen perusteella vastakkain ovat saman lohkon voittaja ja paras 2. sijoittunut joukkue, muutetaan arvonnan tulosta seuraavasti: ”Paras 2. sijoittunut” joukkue vaihdetaan toiseen otteluun samalle paikalle, kuin miten se on arvottu omaan alkuperäiseen peliinsä, joko vieras- tai kotijoukkueeksi.
 
Esim
Ottelupari 1: ensimmäinen peli A1 vs A2  
Ottelupari 2: ensimmäinen peli C1 vs B1
 
vaihtuu muotoon
Ottelupari 1: ensimmäinen peli A1 vs B1
Ottelupari 2: ensimmäinen peli C1 vs A2