PK-35 Vantaa vietti maalijuhlia Respect Suomen Cupissa

PK-35 Vantaa eteni vakuuttavasti Respect Suomen Cupin puolivälieriin. Punamustien farmiyhteistyöjoukkue HPS kaatui kotikentällään selkein lukemin 0-10. Kymmenen osuman lisäksi hienoa oli se, että onnistumiset jakaantuivat usealle pelaajalle.

Franssi palasi tehokkaasti

Paloheinän tekonurmella hyvissä olosuhteissa pelatussa ottelussa ei ollut missään vaiheessa epäselvyyttä joukkueiden välisestä paremmuudesta. PK-35 Vantaalla oli alusta lähtien tukeva ote kenttätapahtumista. Vieraat pitivät palloa ja loivat tasaiseen tahtiin hyviä maalintekopaikkoja. HPS:ltä PK-35 Vantaa otti kaiken ajan ja tilan pois, joten kotijoukkue ei saanut missään vaiheessa mahdollisuutta käynnistää pelata sille ominaista peliä.

Punamustien ensimmäiset maalintekopaikat eivät vielä tuottaneet tulosta, mutta maalihanat aukesivat silti jo 14. peliminuutilla. Alina Kosunen tarjoili pystysyötön Eva Nyströmille, joka kaadettiin rangaistusalueella sääntöjen vastaisesti. Tuomiona oli rangaistuspotku, jonka Sanni Franssi sijoitti maalivahdin käsien kautta oikeaan alakulmaan. Siirtonsa jälkeen peliluvan saanut Franssi avasi siis maalihanat heti paluuottelunsa alkuhetkillä.

Kymmenen minuuttia myöhemmin Ella Hopponen vapautti Franssin läpiajoon ja hän sijoitti pallon varmasti maaliin. Hattutemppu syntyi jo 36. peliminuutilla, kun Franssi laukoi pallon rangaistusalueen rajalta taka-alakulmaan. Kolmen maalin lisäksi Franssilla oli avausjaksolla tilaisuutensa vielä lisäosumiin, mutta illan maalimäärä jäi lopulta kolmeen.

Aivan avausjakson lopussa Selina Mustajoki pääsi laukomaan vapaapotkun jälkeen läheltä. HPS-maalivahti torjui laukauksen, mutta pallo päätyi takaisin Mustajoelle, joka tarjoili keskityksen maalille. Roosa Toivasella oli lopulta helppo työ puskea pallo läheltä tyhjään maaliin. Tauolle lähdettiin siis Punamustien 0-4-johdossa.

Toisella jaksolla pelin juoni noudatti samaa kaavaa. PK-35 Vantaa painoi päälle ja HPS:n väsyessä lukemat repesivät entisestään. Myös HPS pääsi muutamaan hyvään hyökkäykseen ja pääsi laukomaan ottelussa kahdesti, mutta molemmat yritykset suuntautuivat ohi maalin.

Pian tauon jälkeen Toivanen pelasi rangaistusalueen rajalla hienon seinäsyötön Franssin kanssa ja pääsi nokikkain maalivahdin kanssa. Toivanen sijoitti pallon varmasti alakulmaan ja vei Punamustat jo 0-5-johtoon. Myös Toivanen kirjautti nimiinsä hattutempun 58. minuutilla. Mimmi Nurmela antoi kaukaa hyvän läpisyötön, jonka ansiosta Toivanen pääsi karkaamaan ja laukoi pallon tarkasti taka-alakulmaan. HPS:ää vastaan tavallista hyökkäävämmässä roolissa pelannut Toivanen nousi samalla Suomen Cupin maalipörssin kärkeen.

Seitsemäs maali syntyi heti seuraavasta hyökkäyksestä. Toivanen tarjoili vasemmalta laidalta syötön keskustaan ja Kosunen laukoi pallon ensimmäisellä kosketuksellaan takayläkulmaan. Kosunen pelasi keskiviikkoiltana ensimmäisen virallisen maalinsa PK-35 Vantaan paidassa ja teki heti myös ensimmäisen maalinsa.

Reilun tunnin pelin oli Nyströmin vuoro viimeistellä ensimmäinen maalinsa Punamustien paidassa. Kosunen tarjoili syötön rangaistusalueelle ja Nyström onnistui taistelemaan pallon HPS:n puolustajan edestä itselleen. Nyström pääsi kääntymään ja sijoitti pallon varmasti taka-alakulmaan.

Muutamaa minuuttia myöhemmin oli jälleen Kosusen vuoro heiluttaa maaliverkkoa. Kosunen voitti juoksukilpailun pitkässä pystypallossa, pääsi karkaamaan, kiersi vastaan tulleen maalivahdin ja siirsi pallon lopulta tyhjään maaliin. Loppulukemat 0-10 syntyivät 86. minuutilla, kun Roosa Bröijer siirsi Sanna Saarisen ylärimalaukauksen jälkeen pallon läheltä maaliin.

PK-35 Vantaa voitti ottelun lopulta hurjalla kymmenen maalin erolla. Suurinumeroisen voiton lisäksi erityisen hienoa oli se, että vieraiden riveistä löytyi koko joukkueellinen onnistujia. Kosusen lisäksi myös keskuspuolustajana hienon ottelun pelannut Ida Raustola sai tililleen ensimmäisen virallisen ottelunsa PK-35 Vantaan paidassa. Ella Hopponen sen sijaan pääsi ensimmäistä kertaa tällä kaudella avauskokoonpanoon ja pelasi koko ottelun.

Voiton myötä PK-35 Vantaa selvitti tiensä Suomen Cupin puolivälieriin Ilveksen, GBK:n, JyPKin ja FC Wimman seuraksi. Loput kolme puolivälieräjoukkuetta selviävät elokuun ensimmäisenä viikonloppuna. Puolivälierät pelataan elokuun toisen viikon aikana.

Punamustien päävalmentaja Jari Väisänen oli jatkopaikan ja loppulukemien lisäksi tyytyväinen erityisesti siihen, että moni keskiviikkoiltana vastuuta saanut pelaaja esiintyi hienosti edukseen.

– Tänään kentällä oli paljon pelaajia, jotka eivät ole saaneet vielä tällä kaudella paljoa minuutteja. Kaikesta näkyi, että heillä oli tosi kova nälkä ja halu näyttää. Kyseiset pelaajat myös onnistuivat tänään tosi hyvin, Väisänen kiitteli seuran sivuilla.

– Roosa Toivanen teki kolme maalia. Alina Kosunen sen sijaan antoi tosi hienoja palloja maalille ja teki itse kaksi maalia.

Väisäsen mukaan myös Punamustien pelisuunnitelma onnistui HPS:aa vastaan hyvin. PK-35 Vantaa oli omassa hyökkäyspelaamisessaan tehokas, mutta samalla joukkue onnistui pitämään vastustajansa aseettomana.

– Teemanamme oli kova prässi ja se, että emme anna HPS:lle yhtään tilaa. Otimme heti tilan pois ja pallon takaisin itsellemme Lisäksi halusimme pitää omaa pallonhallintapeliämme mahdollisimman korkealla vastustajan kenttäpuoliskolla, Väisänen kertoi.

– Sanni Franssin mukaantulo toi hyökkäykseemme uusia vaihtoehtoja. Pystyimme pelaamaan paljon myös linjojen väliin, mikä oli tänään yksi teemoistamme. Se onnistui tänään tosi hyvin. Olimme tänään terävällä jalalla liikkeelle ja pelaajat halusivat selkeästi näyttää, että emme anna HPS:lle mitään mahdollisuuksia. Sen he tekivät tänään hienosti.

PK-35 Vantaan pelit jatkuvat jo lauantaina sarjaottelulla JyPKiä vastaan. Väisäsen mukaan HPS-voitto palveli hyvin myös seuraavaan peliin valmistautumista.

– Pystyimme tänään tarjoamaan lepoa monelle paljon pelanneelle pelaajalle. Nyt meidän pitää katsoa, ketkä pelaavat lauantaina, Väisänen sanoi.

– JyPK on tosi vahva kaksinkamppailuissa, joten sitä peliä silmällä pitäen tavoitteenamme oli tänään se, että emme lähde painimaan kentällä. Halusimme laittaa pallon liikkeelle ja vastustajan juoksemaan. HPS:llä on vahvoja pelaajia, mutta emme joutuneet kovin montaa kertaa vääntötilanteisiin.

Punamustien pelit jatkuvat lauantaina 8.7. Naisten Liigan kotiottelulla. Silloin Myyrmäessä vierailee Jyväskylän Pallokerho.

PK-35 Vantaan otteluraportti >>