MP selvällä voitolla Respect Suomen Cupin kolmannelle kierrokselle

MP aloitti vuoden 2018 Suomen Cupin ottelut Joensuussa, missä jo Koillispuiston tekonurmella vastaan asettui Vitosessa pelaava AFC Keltik. Missään vaiheessa ottelua ei paremmasta joukkueesta ollut epäselvyyttä, mutta vieraiden maalinteko tökki. MP kuitenkin jatkaa Cupin 3. kierrokselle 0-4 (0-1) -voiton jälkeen.

MP ratkaisi toisella puoliajalla

Pallo oli alkuvihellyksestä lähtien melkein koko ajan MP:n hallussa ja peliä pelattiin pääsääntöisesti joensuulaisten kenttäpuoliskolla. MP:llä oli lukuisia laadukkaita maalipaikkoja, mutta Tuan Duong kotijoukkueen maalilla teki lukuisia loistotorjuntoja ja vierailta puuttui terävyys maalipaikoissa. Vajaan kymmenen maalipaikan jälkeen pallo saatiin lopulta verkon perukoille, kun pelattiin 16. peliminuuttia. Dylan Autran laukoi kulmapotkun jälkitilanteesta Joonas Kimarin syötöstä ansaitun avausmaalin. Maalin jälkeen peli pyöri jatkuvasti joensuulaisten maalin edustalla, mutta palloa ei saatu verkkoon enää ennen taukoa. Ensimmäisen puoliajan lisäajalla kotijoukkue sai ottelun ainoan maalipaikan, mutta Jonne Urosen oikea-aikainen vastaantulo esti tasoitusosuman synnyn. Tauon viettoon mentiin MP:n niukassa 0-1 -johdossa.

Toinen puoliaika pelattiin samaan tapaan; kotijoukkue puolusti uhrautuvasti ja MP painoi päälle sekä loi maalipaikkoja liukuhihnalta. Tunnin kohdilla Autran ja Juuso Liukkonen pelasi nopean seinän rangaistusalueen rajan tuntumassa ja Autran laukoi takanurkkaan, 0-2. Samat miehet osuivat vielä kertaalleen rankkareista. Ensin Liukkonen kaadettiin ja Autran teki illan kolmannen maalinsa ja kymmenisen minuuttia myöhemmin Autrania rikottiin ja Liukkonen viimeisteli rankkarista 0-4 -lukemat. AFC Keltik ei missään vaiheessa luovuttanut vaan he taistelivat koko pelin uhrautuvasti ja pelasivat rehdisti. Viimeiseksi vartiksi vieraiden maalille tuli B-juniori Lasse Loukoila, joka teki ensiesiintymisen miesten peleissä. Lisäksi reilut kymmenen minuuttia lopusta MP pelasi yhden vajaalla, kun kaikki vaihdot oli jo tehty ja Vili Nyström sai kolhun jalkaansa, mutta tämä miesvajaus ei näkynyt millään tavalla pelissä ja vieraat painoivat peliä koko ajan joensuulaisten kenttäpuoliskolle, mutta maalinteossa ei enää onnistuttu ja peli päättyi 0-4 -lukemiin.

Päävalmentaja Janne Loukiainen oli tyytyväinen maalipaikkojen luontiin, mutta viimeistelyyn jäi paljon toivomisen varaa.

- Pallonhallinta oli täydellisesti meillä, mutta pelaamista pitää pystyä nopeuttamaan ja huolellisuutta on saatava maalipaikkoihin.

- Enemmän olisin toivonut pallottomilta pelaajilta liikkeitä, mikä olisi helpottanut pelaamista.

MP:n otteluraportti >>

AFC Keltikin otteluraportti >>