Suomelle taisteluvoitto Virosta

Suomi eteni perjantaina Baltic Cupin finaaliin kaatamalla Viron maalein 2-1 (2-1). Alivoimalla koko toisen jakson pelanneen Huuhkajaryhmän molemmat maalit iski Njazi Kuqi.

Vahva alku

Suomi aloitti ottelun pirteästi ja ensimmäinen maalipaikka syntyi 5. peliminuutin kohdalla, mutta Njazi Kuqin ohjaus läheltä päätyi maalivahdin käsien kautta kulmapotkuksi.

Toista paikkaansa Kuqi ei enää hukannut. Peliä oli pelattu 10 minuuttia, kun Kari Arkivuo vapautti sivurajaheitolla Kasper Hämäläisen keskityspaikkaan. Tarkka keskitys tavoitti maalin edestä Kuqin, joka puski pallon läheltä takakulmaan ja vei Huuhkajat 1-0-johtoon.

20. minuutin kohdalla Teemu Pukki sai hyvän maalipaikan Arkivuon nousun jälkeen, mutta tulosta ei syntynyt. Hetkeä myöhemmin Pukki oli taas vauhdissa voittaen Viron puolustajan kaksinkamppailussa. Pukki eteni hyvin kohti maalia ja upea syöttö tavoitti maalin edestä Kuqin, joka sijoitti pallon läheltä Viro-maaliin. Näin Suomi siirtyi 2-0-johtoon 22.minuutin kohdalla.

Heti perään Suomi loi jälleen hyvän hyökkäyksen. Pukki sai ensin hyvän paikan ja maalivahdin torjunnan jälkeen Kuqi ja Hämäläinen pääsivät vielä yrittämään maalintekoa, mutta tuloksetta.

Reilun puolen tunnin pelin jälkeen Viro onnistui maalinteossa ensimmäisestä maalipaikastaan. Asialla oli Andres Oper, joka pääsi keskityksen jälkeen laukomaan pallon 16-alueen sisältä ohi Suomen maalissa pelanneen Niki Mäenpään.

Jakson lopussa Suomi sai vielä ison takaiskun, kun Aleksander Ring sai taklauksesta toisen keltaisen korttinsa ja Huuhkajat joutui yhden miehen alivoimalle.

Lisäosumia ensimmäisellä 45-minuuttisella ei enää syntynyt ja tauolle siirryttiin Suomen 2-1-johdossa.

Tauolla Mixu Paatelainen suoritti yhden pelaajavaihdon. Toni Kolehmainen tuli kentälle Teemu Pukin paikalle.

Toisella jaksolla Viro otti pelin hallinnan itselleen. Reilun tunnin kohdalla se oli lähellä tasoitusta. Ensin pallo kolahti vapaapotkusta ylärimaan ja jatkotilanteessa Mäenpää venyi hyvään torjuntaan. Pari minuuttia myöhemmin pallo oli jälleen Suomen ylärimassa, mutta Huuhkajat selvisi tilanteesta säikähdyksellä.

Vajaalla pelanneen Suomen vaaralliset hyökkäykset olivat toisella jaksolla vähissä ja Viro pääsi luomaan hyvää painetta Suomen maalille. Mäenpää oli kuitenkin hyvässä vireessä ja selvitti muutaman vaarallisen maalipaikan.

Loppua kohden Suomi pääsi peliin vielä paremmin mukaan ja Viron maalipaikat jäivät vähiin. Lopussa Henrik Ojamaa pääsi vielä yrittämään hyvästä paikasta, mutta veto suuntautui ohi.

Näin Suomi taisteli hienosti miehen alivoimalla ja nappasi itselleen 2-1-voiton, jolla se eteni sunnuntaina pelattavaan Baltic Cupin finaaliin. Finaalissa vastaan asettuu Latvia, joka kaatoi toisessa välierässä Liettuan.

Suomen kokoonpano:

12 Niki Mäenpää
4 Joona Toivio
5 Juhani Ojala
8 Perparim Hetemaj
10 Teemu Pukki (46. 6 Toni Kolehmainen)
14 Tim Sparv
13 Kari Arkivuo (63. 3 Jarkko Hurme)
18 Njazi Kuqi (83. 9 Mika Ääritalo)
19 Alexander Ring (44.ua)
21 Kasper Hämäläinen (73. 15 Markus Halsti)
22 Jukka Raitala