Pohjois-Suomen piiri

Raaheen esitetään monitoimikenttää

raahe_havainnekuva.png

Kymmenen raahelaisseuraa on valmistellut Raahen kaupungille yhteistyössä esityksen uudesta monitoimikentästä. Kasvavien harrastajamäärien ja kenttäpulan vuoksi rakentamista esitetään Pitkäkariin vuodelle 2018 .

Uusi liikuntapaikka sisältää tekonurmipohjaisen pelikentän, 110 metrin juoksusuoran ja ulkofitnespuiston. Täysmittainen valaistu pelikenttä on leveydeltään 68 metriä ja pituudeltaan 105 metriä. Se palvelee lähistön koulujen liikuntatunneilla 1500 oppilaan jalkapallo-, pesäpallo- ja yleisurheiluharjoituksia sekä koulujen osallistumista Liikkuva koulu - hankkeeseen.

Keskustan lähialueen kaiken ikäisten asukkaiden lisäksi perusliikuntapaikka tarjoaa iltaisin hajoittelumahdollisuuden urheiluseurojen 800 voimistelijalle, 700 jalkapallon sarjapelaajalle, 500 yleisurheilijalle, 350 jääkiekkoilijalle ja 250 pesäpalloilijalle. Ulkofitnespuisto on kaikille avoin lihaskuntoharjoittelua varten.

Raahessa jalkapalloilijoilla on suurin pula harjoittelu- ja ottelukentistä, sillä Raahen luonnonurmikentät ovat käyttökiellossa keväisin kesäkuun puoliväliin asti ja lokakuusta alkaen syksyllä. Viime vuonna harrastajamäärä kasvoi 60%:n vuosivauhdilla ja kaupungissa on vain yksi täysmittainen  jalkapallotekonurmi. 

Yleensä mitoitetaan yksi tekonurmikenttä 300 pelajaa kohden. Esimerkiksi Oulussa on 15 tekonurmea 4500 jalkapalloilijaa varten.

Seurojen hankesuunnitelman mukaan Pitkäkarin monitoimikentän alviton kustannusarvio on 407 000 euroa, josta kaupungin maksuosuus on 256 000 euroa. Loppuosa kustannetaan UEFA:n olosuhdeavustuksella ja aluehallintoviraston liikuntapaikka-avustuksella.

Esityksen uudesta liikuntapaikasta tekivät AsMoon, FC Raahe, Pattijoen Urheilijat, Pattijoen Tempaus palloilujaosto, Pattijoen Urheilijat juniorit, Raahen Jääkiekkoklubi, Raahen Naisvoimistelijat, Raahen Vesa, Saloisten Salama ja Teräskiekkko TK.