PK-35 Vantaa vei kärkikamppailun (RAP)

PK-35 Vantaa ja Åland United kohtasivat sunnuntain ainoassa Naisten Liigan ottelussa. Ottelun vei nimiinsä kotijoukkue Cynthia Morote-Arizan osumalla 1-0 (0-0).

 

Tarkkaa taistelua

Åland kohdattiin jo kolmannen ja viimeisen kerran tällä kaudella, vaikka sarjasta on pelattu vasta reilu kolmannes. Ahvenanmaalla molemmat joukkueet olivat saalistaneet yhden voiton. Kuten aikaisemmissa peleissä, Åland aloitti myös nyt vahvasti ja loi pari hyvää paikkaa PK:n rangaistusalueen sisällä. Laitapakit ja maalivahti Rachael Ayegba onnistuivat kuitenkin peittämään pahimmat aikeet.

Pelin edetessä hallinta siirtyi hiljalleen PK:lle. Cynthia Uwak irtaantui muutaman kerran mutta häntä rikottiin toistuvasti - kuitenkin ilman että varoituksia olisi annettu. Loukkaantunutta ykkösmaalivahtia tuurannut Ellen Ahlström oli myös perusvarma, kun PK sai tukun kulmapotkuja ja mm. Cat Walker testasi näppien pitävyyttä vedolla maalia kohti.

Toisella puoliajalla ote oli yhä enenevässä määrin PK:lla. Verrattuna aikaisempiin kohtaamisiin tämä kamppailu oli kuitenkin vähemmän fyysinen. Tämä saattoi johtua isommasta kentästä? Ottelu ei myöskään ollut yhtä vauhdikas ja joukkueet pelasivat hieman varovaisemmin virheitä vältellen.

Ratkaisu syntyi 68 minuutilla, kun PK vaihtelun vuoksi pääsi vastahyökkäykseen. Cynthia Uwak viivytteli hieman syöttöään. Tämä veti Ålandin puolustuksen yhä lähemmäksi häntä. Niinpä nappisyöttö mukaan hyökkäykseen nousseelle Morote-Arizalle avasi paikan, josta Morote-Ariza sijoitti ensimmäisellä kosketuksella voimalla taka-alanurkkaan aivan tolpan juureen.

Maalinkaan jälkeen Åland ei onnistunut rakentamaan peliä tai hallitsemaan. Vasta lisäajalla syntyi painetta ja siihen asti hyvin kurissa pidetty Adelina Engman jäi vaapaaksi aivan maalin eteen. Pallo kuitenkin sotkeutui Engmanin jalkoihin ja niinpä veto ehdittiin peittää ja pallo purkaa väljemmille vesille.

PK-35 voitti 1-0 ja on sarjakärjessä maaottelutauolle mentäessä. Ottelut kuitenkin jatkuvat vieraspelillä Tampereella keskiviikkona, kun vuorossa on Cupin puolivälierä.