TPS voittoon Tampereella (RAP)

TPS:n viiden voitottoman ottelun putki katkesi keskiviikkona Tampereella, kun se haki 5-3 (3-1)-voiton Ilveksestä. Ria Öling iski TPS:lle hattutempun.

Öling teki hattutempun

Ilves pelasi keskiviikkona yläloppusarjan ensimmäinen kotiottelunsa Turun Palloseuraa vastaan. Maalirikas ottelu päättyi lopulta turkulaisten juhliin.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä. Ilveksen paras paikka tuli, kun Roosa Ärväs murtautui kuudentoista alueen sisään mutta TPS puolustaja sai häirittyä maalitykkiä sen verran, että tuloksena oli vain kulmapotku. Myös TPS:n vaaralliset hyökkääjät olivat alituinen riesa Ilveksen puolustuslinjalle nopeudellaan ja arvaamattomuudellaan.

Ottelu sai räväkän alun myös maalien muodossa, kun Ria Öling vei ensin lähietäisyydeltä TPS:n johtoon. Vain kymmenisen minuuttia myöhemmin Sini Lauermaa laukoi upeasti kuudentoista rajalta TPS maalin ylänurkkaan tasoittaen ottelun. Maali oli Lauermaan kauden ensimmäinen.

Maalien jälkeen Ilves ei saanut omaa pallollista pelaamistaan vaadittavalle tasolle ja tämän seurauksena TPS sai pallonriistojen jälkeen luotua vaarallisia vastaiskuja. Yhtä hylättyä TPS maalia lähemmäksi ei kumpikaan joukkue kuitenkaan vielä tässä vaiheessa päässyt.

Ensimmäisen puoliajan loppuun TPS onnistui harmittavasti tekemään kaksi maalia. Ensin Öling teki illan toisen maalinsa 37. minuutilla ja minuutti ennen taukovihellystä Tiia Savolainen siirsi turkulaiset jo 3-1 johtoon.

Heti toisen puoliajan alkuun 51. minuutilla Savolainen teki näyttävän yksilösuorituksen päätteeksi jo ratkaisevan tuntuisesti turkulaisten neljännen osuman.

Ilves sai kuitenkin erityisesti vaihtojen kautta lisää ryhtiä otteisiinsa ja petopaidat alkoivat pelaamaan suoraviivaisemmin vastustajan selustaan palloja. Näin myös TPS puolustus joutui ongelmiin juostessaan omaa maalia kohti nopeita Ilveshyökkääjiä vastaan.

Vaihdosta kentälle tullut Roosa Tuominen herätti toiveita Ilveksen leirissä tehdessään 2-4 kavennusmaalin. TPS kuitenkin kuittasi maalin kylmän viileästi heti seuraavalla minuutilla. Asialla oli jälleen Öling, jolle siis hattutemppu illan ottelussa.

Ilves ei kuitenkaan luovuttanut, vaan jatkoi upeasti taistellen ottelun loppuun saakka. Vaihdosta kentälle tullut paluuta täyteen kuntoon tekevä Kaisa Björn oli keskikentällä taistelun ruumiillistuma ja herätti samalla koko joukkueen taisteluun mukaan.

Painostus palkittiin vielä yhdellä maalilla, kun Eini Vesaniemi teki ottelun loppulukemat 3-5 tarkalla oikean jalan laukauksella. Ottelua oli käyty tässä vaiheessa 88. minuuttia.

Ilves pelasi hyvän ottelun loppupuoliskon, mutta tällä kertaa turkulaisten tehokkuus oli kuitenkin liikaa ja TPS ansaittuun voittoon.