PK-35 Vantaalle tärkeä voitto HJK:sta (RAP)

PK-35 Vantaa palasi viikonlopun pettymyksen jälkeen nopeasti takaisin voittojen tielle. Punamustien vahva taistelutahto ja hyvä peliesitys siivittivät joukkueen hienoon paikallispelivoittoon Töölössä. HJK kaatui vahvan toisen jakson ansiosta lukemin 0-2.

PK-35 Vantaa vahva toisella puoliajalla

Illan ensimmäinen maalintekopaikka avautui HJK:lle jo pelin avausminuutilla. Vilma Hakala pääsi kaventamaan rangaistusalueen rajalle ja laukoi kohti takakulmaa, mutta ensimmäistä Naisten Liigan otteluaan Punamustissa pelannut maalivahti Pauliina Tähtinen onnistui vangitsemaan pallon. Myös HJK:n Eveliina Summanen pääsi alkuhetkillä yrittämään maalintekoa, mutta Tähtinen veti läpiajotilanteessa pidemmän korren.

Vierasjoukkueen ensimmäinen paikka avautui Kaisa Collinille, joka pääsi laukomaan pienestä kulmasta. HJK:n puolustaja ehti kuitenkin peittämään laukauksen kulmapotkuksi. Toisessa päässä Hakalalle avautui rajaheittotilanteesta jälleen maalintekopaikka, mutta hänen viimeistely-yrityksensä suuntautui niukasti takakulman ohi.

Punamustien avausjakson vaarallisin tilanne nähtiin reilun puolen tunnin pelin jälkeen. Roosa Bröijer antoi hienon läpisyötön ja Collin pääsi rangaistusalueella nokikkain maalivahdin kanssa. HJK:n maalia vartioinut Minna Meriluoto onnistui kuitenkin torjumaan läheltä tulleen laukauksen.

Ensimmäisen puolituntisen aikana HJK:lle avautui muutama hyvä tilaisuus maalintekoon, mutta sen jälkeen Punamustien puolustus onnistui pitämään vastustajansa hyökkäykset hyvin kurissa. Vaikka pallonhallinta oli läpi pelin PK-35 Vantaalla, se ei kyennyt vielä avausjaksolla hyödyntämään sitä, mikä avasi myös HJK:lle ajoittain mahdollisuuksia toteuttaa omaa peliään. Pelin edetessä vieraat alkoivat kuitenkin saada tukevaa otetta pelistä, mutta tauolle lähdettiin vielä maalittomassa tasatilanteessa.

Toisella jaksolla PK-35 Vantaa löysi peliinsä vielä uuden vaihteen ja otti kenttätapahtumat selkeästi hallintaansa. Heti tauon jälkeen Collin haki ratkaisua rangaistusalueen rajan takaa, mutta laukaus painui yli maalin. Roosa Toivanen sen sijaan pääsi puskemaan Tiia Peltosen antamasta vapaapotkusta, mutta osoite oli jälleen sama kuin Collinin laukauksella hetkeä aikaisemmin.

Ottelun avausmaali nähtiin vihdoin 58. peliminuutilla. Riefner eteni oikealta laidalta vahvasti ja syötti rangaistusalueelle Collinille, joka tarjoili päätyrajalta syötön maalin edustalle. Saarinen pääsi ottamaan pallon haltuun, kääntyi ja sijoitti pelivälineen vaikeasta asennosta aivan takatolpan juureen.

PK-35 Vantaa oli lähellä lisätä johtoaan vain muutamaa minuuttia myöhemmin. Toivanen pelattiin hienon hyökkäyksen päätteeksi vapaaksi rangaistusalueella, mutta torjui laukauksen kulmapotkuksi. Ottelun hahmoihin lukeutunut Riefner aiheutti jatkuvasti ongelmia helsinkiläispuolustukselle ja ohitti Maija Saaren hyvällä rytminvaihdoksella. Riefner laukoi terävästi kohti etualakulmaa, mutta Meriluoto venytti jalkansa laukauksen tielle.

Kymmenen minuuttia ennen päätösvihellystä Meriluoto ei enää ehtinyt pallon tielle. Punamustille tuomittiin vapaapotku noin 25 metristä ja Riefner asettui pallon taakse. Riefnerin näyttävä laukaus upposi vastustamattomasi aivan yläkulmaan ja vei Punamustat 0-2-johtoon.

Ottelun lopussa vierasjoukkue piti rauhallisesti palloa ja piti vastustajansa lähes täysin aseettomana. HJK pyrki pallon saadessaan nopeisiin vastahyökkäyksiin, mutta Punamustien puolustus onnistui katkaisemaan ne kerta toisensa jälkeen. Kahta kulmapotkua lukuun ottamatta HJK ei saanut aikaiseksi kunnon loppukiriä. Ottelu päättyi lukemiin 0-2, joten PK-35 Vantaa haki Töölön syysillasta kolme arvokasta sarjapistettä.

Voiton myötä PK-35 Vantaa säilytti asemansa sarjan kärkitaistelussa. Sarjaa johtava FC Honka voitti samaan aikaan oman ottelunsa, joten espoolaiset ovat päätöskierroksille lähdettäessä kaksi pistettä Punamustia edellä. HJK:n asema pronssimitalitaistelussa sen sijaan kiristyi, kun TPS nousi jo pisteen päähän helsinkiläisistä.