Pallokissat varmisti yläloppusarjan paikan (RAP)

Pallokissat voitti kotonaan GBK:n 2-1 (0-1) ja varmisti samalla paikkansa kuuden joukossa.

Pallokissat ylempään loppusarjaan

Pallokissat ja GBK kohtasivat lauantai-illan jännitysnäytelmässä, jossa sääkään ei tällä kertaa jättänyt ketään kylmäksi.  Molemmilla joukkueilla otteluun oli korkeat panokset. Kokkolalaiset tarvitsivat lisäpisteitä, jotta sarjapaikka säilyisi ja Pallokissat varmistaisi voitolla yläloppusarjapaikan.

Pallokissat aloitti ottelun väkevästi ja ensimmäiset viisitoista minuuttia mentiin täysin kotijoukkueen hallinnassa. Kissat rakenteli useita läheltä piti -tilanteita ja pääsi laukomaan useasti kohti GBK:n maalia. Lähimpänä maalia oli Aino Kröger, joka hyvän syöttöketjun päätteeksi laukoi noin kahdeksasta metristä epäonnekkaasti päin puolustajaa.  Pikkuhiljaa myös vieraat pääsivät peliin mukaan ja pitkästä aikaa kaikki vieraan ulkomaalaisvahvistukset olivat terveitä ja olivatkin joukkueen vaarallisin osa yhdessä toppari Rebecca Rasmuksen kanssa.  Kokkolan johtomaali 42 minuutin kohdalla oli komea yksilösuoritus, kun Rosa Ossorio Herreros lyhyen kuljetuksen päätteeksi laukoi ulkosyrjällä kaaripallon ohi maalivahti Elsa Sulun. Tämän jälkeen GBK pääsi kertaalleen laukomaan kaukaa mutta Sulku torjui yläriman avustuksella tilanteen.

Toiselle puoliajalle tuli päättäväinen Pallokissat. Vaihdosta kentälle tullut Signy Aarna toi osaltaan virkeyttä ja voimaa hyökkäyspäähän ja Kissalauma vyörytti hyökkäyksiä kohti Kokkolan maalia.  Ottelun 58. minuutilla Pallokissat sai vapaapotkun noin 40 metrin tienoilta. Aino Kröger päätti kokeilla suoraa ratkaisua ja komea laukaus yllätti maalivahti Ellen Ahlströmin ja pallo lipui sormien kautta maalin perälle. Kauden yksi komeimmista maaleista oli tosiasia. Pallokissat sai lisää virtaa ja kokkolalaisilla jalka alkoi painaa.  Komean syöttelyn jatkeeksi puolustaja Paula Auvinen keskitti oikealta maalin eteen viitosen rajoille ja Anni-Maija Kauppila kurotti puskuun ja pallo maaliin. Tämän jälkeen Pallokissat piti pääsääntöisesti palloa ja Kokkola sai muutaman kulmatilanteen, muutoin Kissat pelasi koko toisen puoliajan erittäin kypsästi ja ottelun tärkeys näkyi yllättävän vähän pelaajien otteissa.

Päävalmentaja Aki Moilanen kiitteli joukkueen työmoraalia, kärsivällisyyttä ja kylmähermoisuutta ottelun jälkeen. Joukkue oli helpottunut ansaitusta paikasta ja ottelut jatkuvat 2.9. yläloppusarjassa. Tarkempi otteluohjelma on liitossa työn alla ja selvinnee lähiviikkoina. Joukkue siirtyykin nyt pienelle tauolle. Kausi tulee päättymään lokakuun toisella viikolla.