Naisten Liigan kausi 2017 käyntiin lauantaina

Naisten Liigan kausi 2017 käynnistyy lauantaina 18.3. täyden viiden ottelun kierroksen myötä.

Kattava ennakkopaketti Huuhkaja-TV:ssä

Kattava ennakkopaketti Naisten Liigan kaudesta nähtäviilä Huuhkaja-TV:ssä - mukana valmentajien kyselypaneeli, pelaajien kyselypaneeli ja haastateluissa Michael Käld, Laura Kattelus ja Mimmi Nurmela. Virittäydy kauteen ja käy katsomassa täältä >>
 
Kausi 2017 merkitsee Naisten Liigan siirtymistä toiselle vuosikymmenelleen.  Ensi kertaa kaudella 2007 Naisten Liigan nimellä pelattu sarja on viime vuodet ollut PK-35 Vantaan juhlaan, sillä kolme edellistä mestaruutta ja kuusi viimeisistä seitsemästä mestaruudesta on mennyt Vantaalle.
 
Jos mestarin nimi pysyikin entisellään viime kaudella, muut mitalijoukkueet vaihtuivat. TPS nousi edelliskauden 7. sijalta komeasti hopealle ja FC Honka nosti sijoituksensa viidennestä kolmanneksi. Mitalitaistelu oli jälleen kerran erittäin tiukka, vaikka PK-35 Vantaa varmistikin mestaruutensa hyvissä ajoin. TPS:n ja FC Hongan järjestys ratkesi vasta kauden päätöskierroksella pisteellä turkulaisten eduksi.
 
Tiukkaa oli taistelu myös sarjataulukon toisessa päässä. NiceFutis ja TiPS päätyivät alaloppusarjan päätteeksi tasapisteisiin. TiPS putosi suoraan niukasti yhden maalin vähemmän tehneenä ja NiceFutis pääsi pelaamaan vielä Naisten Liigan paikastaan karsinnoissa. Liigakarsinta JyPK:a vastaan ratkesi vasta toisen osa-ottelun jatko-ottelussa jyväskyläläisten eduksi.
 
Naisten Liigassa nähdään kaudella 2017 näin ollen kaksi uutta seuraa. Suoraan Ykkösestä noussut GBK on pelannut Naisten Liigaa kaudella 2013, mutta JyPK:lle tuleva kausi on ensimmäinen Naisten Liigassa.
Kausi 2017 Naisten Liigassa käynnistyy jo lauantaina 18. maaliskuuta täydellä ottelukierroksella. Kaksinkertainen runkosarja saadaan päätökseen lauantaina 29. heinäkuuta pelattavalla täydellä ottelukierroksella, minkä jälkeen sarja jakautuu kuuden joukkueen yläloppusarjaan ja neljän joukkueen alaloppusarjaan. Yläloppusarja pelataan yksinkertaisena sarjana ja alaloppusarja kaksinkertaisena – molemmat runkosarjan pisteet pohjana.
 
Naisten Liigan maratontaulukossa tilanne on tiukka. Ykkössijaa pitää edelleen FC Honka, joka on koonnut kymmenen Naisten Liigan kauden aikana kaikkiaan 478 pistettä. Åland Unitedilla on pisteitä koossa 462 ja HJK:lla 445. Neljäntenä tulee viime kausien kestomenestyjä PK-35 Vantaa 405 pisteellään. Vantaalaiset ovat koonneet pisteensä seitsemän kauden aikana, kun kärkikolmikko on pelannut Naisten Liigaa kaikkina kymmenenä kautena.