Ilves haki pisteet Oulusta (RAP)

Ilves ei tehnyt lauantaina turhaa reissua Ouluun, sillä tuliaisina oli kolme pistettä. ONS kaatui 2-0, kun Roosa Ärväs ja Rosa-Tuulia Mikkola onnistuivat maalinteossa.

Kotijoukkueella ylilatausta?

ONS:n  nuori liigajoukkue odotti innolla kauden ensimmäistä peliään, lähes kaikki pelaajat olivat kuntoutuneet avaukseen ja treeneissä oli koko ajan hyvä henki. ONS:n tytöillä oli kuitenkin lievä ylilataus peliin, sillä Ilves siirtyi kolmannella peliminuutilla 0–1-johtoon, kun Roosa Ärväs pääsi laukomaan vasemmalta laidalta nousunsa päätteeksi pallon ONS:n verkkoon.
 
Ilveksen vahva aloitus sai kotijoukkueen pelin varovaiseksi ja epävarmaksi pelin kaikilla osa-alueilla. Syötöt eivät menneet  perille omille pelaajille ja viimeistelyissä oli parantamisen varaa. Ensimmäisen puoliajan vaarallisin paikka ONS:lle tuli jakson puolessa välissä, kun Carla Koivikko veti hyvän korkean laukauksen kohti Ilveksen maalia, mutta maalivahti sai näppinsä väliin torjuen vedon kulmaksi.
 
Toisen puoliajan ONS aloitti pirteällä ja vahvalla pelillä saaden pallonhallinnan hetkeksi itselleen, mutta ajassa 51 minuuttia oli jälleen Ilveksen vuoro. Puolustus hukkasi pallon Ilveksen prässätessä korkealta ja Rosa-Tuulia Mikkola sai viimeistellä 0-2 maalin.
 
Loppupelin aikana ONS:in puolustuspäässä oli tilanteita vähän väliä. Ilves saikin pelissä kymmenen kulmapotkua, mutta maalivahti Sonja Rajatalon ansiosta maaleja ei syntynyt enempää. Pelin loppuhetkillä Ilveksen pelaaja pääsi vielä läpiajoon, mutta Rajatalo sai vedon torjuttua kulmaksi.