HJK ei antanut JyPK:n yllättää (RAP)

HJK ei antanut nousijajoukkue JyPK:n yllättää Sonera Stadiumilla vaan voitti kauden avauksen 2-0 (2-0). Klubin maaleista vastasivat Essi Sainio ja Elina Myllymäki.

Tunnelmaa katsomossa

HJK kaatoi lauantaina Naisten Liigan avauskierroksella kotikentällään Sonera Stadiumilla JyPK:n maalein 2-0. 
 
 − Ensimmäistä sarjapeliä edeltänyt lataus ja energia purkautui joukkueesta ulos positiivisella tavalla ja joukkue toteutti pelisuunnitelmaa hyvin, päävalmentaja Joonas Rantanen kommentoi avausottelua HJK:n verkkosivuilla.
 
HJK onnistui maalinteossa avausjaksolla kahdesti. Sainio iski kauden avausmaalinsa 15. minuutin kohdalla ja Myllymäki puski 2-0-osuman hetki ennen taukoa ottelun 37. minuutilla.
 
− Maalit tulivat hyvään saumaan. Ensimmäisellä jaksolla pelasimme hyvää futista ja loimme useita maalintekotilanteita. Toisella jaksolla lataus ehkä vähän karkasi, mutta pelasimme järkevästi, Rantanen totesi tyytyväisenä.
 
− Peliesitys oli kontrolloitu, ja tärkeintä oli tietysti voitto.
 
HJK suoritti ottelussa kaikki kolme vaihtoaan.
 
− Saimme monelle pelaajalle hyvin peliaikaa sarja-avauksessa, mikä on jatkon kannalta tärkeää, päävalmentaja totesi.
 
Klubin parhaana pelaajana palkittiin täydet 90 minuuttia keskikentällä uurastanut Minea Lassas, jolle ottelu oli samalla Naisten Liigan debyyttiottelu.
 
HJK pelaa kauden 2017 kotiottelunsa Sonera Stadiumilla. Avausotteluun oli katsojia saapunut paikalle 347. Päävalmentaja Rantanen kiitteli tunnelmaa.
 
− Oli todella upeaa, että yleisöä oli paikalla kannustamassa ja jakamassa hetken yhdessä joukkueen kanssa.
 
− Ensimmäisen ottelun jännitys on nyt pois alta. Pelillisesti rakenteluvaiheemme oli hyvällä tasolla, mutta murtautumisvaiheeseen tarvitsemme lisää tehoja.