Ennakko: Pallokissat-PK-35 Vantaa

PK-35 Vantaa aloittaa Naisten Liigan mestaruutensa puolustamisen lauantaina Kuopion Pallokissojen vieraana. 
 
PK-35 Vantaa pelasi talvikauden aikana monia harjoitusotteluita etenkin poikajoukkueita vastaan. Naisten Liigan joukkueiden keskinäisistä talvikohtaamisista Punamustien saaliina oli kolme voittoa ja yksi tasapeli. Hyvien tulosten myötä PK-35 Vantaa lähtee uuteen sarjakauteen luottavaisin mielin.
 
Punamustien avausvastustajan riveissä on tapahtunut talven aikana useita muutoksia. Pallokissat menetti kaksi avainpelaajaansa, kun Olga Ahtinen siirtyi PK-35 Vantaan paitaan ja Tiia Savolainen Turun Palloseuraan. Lisäksi hyökkääjä Ella-Rosa Huusko siirtyi FC Honkaan.
 
Uusina pelaajina savolaisjoukkueeseen ovat liittyneet muun muassa Åland Unitedista Kuopioon palannut Ella Vanhanen ja VJS:n riveistä hankittu nuori maalivahti Nea Laitila. Vilkkaasta pelaajaliikenteessä huolimatta Pallokissojen joukkueesta löytyy myös jotain tuttua, sillä kuopiolaisten tärkein syömähammas on edelleen viime kaudella kymmenen maalia viimeistellyt virolaishyökkääjä Signy Aarna.
 
Harjoitusotteluissaan Pallokissat kohtasi molemmat Naisten Liigan nousijajoukkueet. Kokkolainen GBK kaatui vieraskentällä 2-0, mutta JyPKiä vastaan Pallokissat joutui taipumaan molemmissa talvikohtaamisissa. Kuopiosta JyPK haki 2-1-vierasvoiton ja kotikentällään jyväskyläläiset olivat parempia lukemin 1-0.
 
Viime kaudella PK-35 Vantaa ja Pallokissat kohtasivat kolmeen otteeseen. Keväällä PK-35 Vantaa kaatoi savolaisvieraansa Myyrmäessä selvin 6-0-lukemin. Heinäkuun kohtaaminen Pallokissojen kotikentällä päätyi Punamustien 3-1-vierasvoittoon. Yläloppusarjakohtaamisessa mestaruutensa edellisenä viikonloppuna varmistanut PK-35 Vantaa kärsi kokoonpanohaasteista, mutta taisteli poissaolosumasta huolimatta Savosta tasapelipisteen.
 
Vantaalaisten kokoonpanotilanne on sarja-avauksen alla hyvä. Kaikki joukkueen pelaajat ovat pelikuntoisia ja osallistuivat torstain harjoituksiin.
 
PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisänen myöntää, että joukkueen terveystilanne on sarja-avauksen alla jopa poikkeuksellisen hyvä.
 
– Kokoonpanotilanne on ensimmäistä kertaa minun valmennuskaudellani sellainen, että ei ole mitään isompia ongelmia. Muutamilla pelaajilla on toki ollut joitakin vaivoja, joten he eivät ole vielä aivan täydessä kunnossa. Onneksi meillä on paljon hyviä pelaajia.
 
– Nyt pitää toivoa, että pelaajatilanne pysyy hyvänä ja pääsemme valitsemaan pelaavan kokoonpanon täydestä pakasta. Joukkueen henkinen vireystila on hyvä. Meidän täytyy vain pitää jalat maassa ja valmistautua kovaan peliin, Väisänen painotti seuransa sivuilla.
 
Pallokissat-PK-35 Vantaa pelataan lauantaina 18.3. kello 16 Savon Sanomat Areenalla Kuopiossa.