Ennakko: HJK-PK-35 Vantaa

Keskiviikkona Bollikselle HJK:n vieraaksi saapuu PK-35 Vantaa, joten Naisten Liigan mitalikamppailun lisäksi panoksena on kunnia paikalliskamppailun voitosta. Kaikki pääkaupunkiseudun tyttö- ja naispelaajat ovat otteluun maksutta tervetulleita seuravaatteissaan.

Kärkiottelu

Lähtökohdat otteluun ovat mehukkaat. HJK on sarjataulukossa neljä pistettä toisena olevan PK-35 Vantaan perässä. FC Honka johtaa sarjaa kuuden pisteen erolla Klubiin.

HJK aloitti viime lauantaina yläloppusarjan 4-0-loistovoitolla Ilveksestä, kun PK-35 Vantaa puolestaan kärsi kotonaan pistemenetyksen Pallokissoille päätymällä 1-1-tasatulokseen.

- Jengissä on hyvä virinä, ja olemme erittäisin luottavaisin mielin ja intoa täynnä. Saamme jalkeille loistavan kokoonpanon, ja avauksen ulkopuolelle jää monta kovaa nimeä, HJK:n päävalmentaja Joonas Rantanen kertoo Klubin kovasta kilpailutilanteesta seuran sivuille.

- Olemme palanneet kärkikamppailuun pieneltä takamatkalta, nautimme tilanteesta ja sekoitamme pakkaa loppuun asti. PK:lle matsin merkitys on iso. Tappio hankaloittaisi heidän asemaansa suuresti, koska mestaruus ei olisi enää heidän omissa käsissään Hongan voittaessa oman pelinsä, Rantanen spekuloi.

Klubin aikeena on lähteä otteluun vahvan puolustuspelin kautta. Samaan aikaan Rantanen muistuttaa, että hyökkäyspelissä palloa on pystyttävä pitämään ja oltava terävänä, kun paikkoja aukeaa.

Vilma Hakala on siinä viime aikoina onnistunutkin erinomaisesti, ja hyökkääjä on osunut liigassa jo muikeat 12 kertaa. Viimeksi Ilvestä vastaan Hakala viimeisteli hattutempun.

- Ottelussa tullaan näkemään paljon kaksinkamppailuja, ja meidän pitää olla niihin valmiita alusta asti. Kun pelaamme kollektiivisesti järkevästi, se tukee myös yksittäisten tilanteiden voittamista, Rantanen sanoo.

- Luottamus omaan osaamiseen on meillä korkealla, ja pelaajat ovat valmiita antamaan kaikkensa joukkueen puolesta.