Ennakko: HJK-PK-35 Vantaa

HJK:n valmistautuminen ensi lauantain huippuotteluun kotistadionilla PK-35 Vantaata vastaan on hyvässä vauhdissa.

Peliryhmitys ja taktiikka tärkeässä osassa

HJK koki kauden avaustappionsa edellisottelussa, kun se hävisi niukasti Hongalle 1-2.

- Viime lauantain Honka-tappio on käsitelty. Joukkue on onnistunut kääntämään pettymyksen rakentavasti haluksi toteuttaa asioita entistä paremmin. Meneillään on todella hyvä treeniviikko, päävalmentaja Joonas Rantanen kertoo HJK:n sivuilla.

Helsinkiin vieraaksi saapuva PK-35 Vantaa on aloittanut sarjan kolmella voitolla.

- Ensi lauantaina pelaavat vastakkain sarjan parhaat joukkueet, ja kotikenttä tuo peliin vielä omanlaisensa latauksen, Rantanen ennakoi.

- Toki huomioimme vastustajan pelitavan omassa suunnitelmassamme, mutta keskitymme ennen kaikkea omaan suoritukseemme.

Rantanen arvioi, että perustilanteiden ratkaisut tulevat määrittämään pelin suuntaa. Hän lupaa ottelusta mielenkiintoista myös taktisesti, sillä HJK:lla on vaihtoehtoja, mitä varioida.

 - On mahdollista lähteä kolmen puolustuslinjalla, mikä muokkaantuu helposti viiden linjaksi, jos haluamme laskea prässitasoamme. Yksi tapa on pelata myös neljän linjalla. Siinä ryhmityksessä voimme sijoittaa kärjet rinnakkain tai peräkkäin, mutta täytyy vielä pohtia, millä versiolla iskemme.

- Peliryhmitys ja taktiikka ovat kovatasoisessa paikalliskamppailussa tärkeässä osassa, mutta energisen ja rohkean peli-ilmeen merkitys on myös suuri. Meillä on iso halu näyttää osaamistamme.

Telia 5G Areenalla lauantaina 22. huhtikuuta kello 14:00 HJK – PK-35 Vantaa