Ennakko: HJK-JyPK

HJK avaa 110-vuotiskautensa Naisten Liigassa lauantaina Sonera Stadiumilla, missä vastaan astelee sarjanousija JyPK.
 
- Joukkue ja valmennustiimi on kokenut tälle kaudelle muutoksia. Tärkeintä, että mukana ovat ne ihmiset ja pelaajat, jotka haluavat edustaa juuri HJK:ta. He jakavat toimintamme arvot ja tavoitteet, Klubin päävalmentaja Joonas Rantanen kertoo.
 
Rantanen on halunnut luoda ryhmään hyvän tasapainon kilpailullisuuden ja toisaalta myönteisen, positiivisen ilmapiirin välille. Niin pelaajat kuin maajoukkuevalmentajat ovat kiitelleet HJK:n pelaajilleen luomaa arkiympäristöä.
 
- Meillä arki muodostuu kahdesta tärkeästä arvosta, jotka ovat sitoutuminen ja toiminnan laatu. Se tarkoittaa olosuhteita ja ympäristöä, hyvää suunnittelusta, ohjelmointia ja oikeanlaista vaatimustasoa.
 
- Kaikki pystyvät tekemään otteluvalmistautumisen hyvin peliä edeltävänä vuorokautena. Ero tulee siinä, miten asiat toteutetaan viikon kuutena muuna päivänä. Me teemme HJK:ssa asiat jatkuvasti hyvin, Rantanen määrittelee.
 
HJK:n pelillinen identiteetti perustuu pelaajien vahvuuksiin.
 
- Peruspelaamisen kanssa olemme tehneet paljon töitä ja se on hyvällä tasolla. Sen päälle on ollut hyvä rakentaa pelitapaa, joka kulkee käsi kädessä pelaajiemme vahvuuksien kanssa.
 
Viime kaudella HJK:n sijoittui sarjassa neljänneksi. Mestaruustavoite on Rantasen mukaan tällä kaudella täysin realistinen.
 
- Meillä on hyvä joukkue, laadukkaat pelaajat ja olemme tehneet hyvin töitä talven aikana. Olemme käyneet tietyn prosessin läpi harjoituskauden aikana myös kentän ulkopuolella ja yksi osa sitä on tavoitteiden asettelu.
 
- Me ajattelemme, että tavoite ohjaa toimintaamme. Meidän pitää tehdä asioita Suomen mestaruuden edellyttämällä tavalla. Jos sisältötavoitteet toteutuvat, olemme lähellä tulostavoitteen saavuttamista.
 
HJK-JyPK pelataan Helsingin Sonera Stadiumilla lauantaina 18. 3. kello 14 alkaen.