Ennakko: FC Honka-HJK

FC Honka kohtaa kauden toisessa kotiottelussaan paikallisvastustaja Helsingin Jalkapalloklubin.

HJK edelleen puhtaalla pelillä

Viime kaudella viidenneksi sijoittunut HJK on avannut tämän vuoden kahdella voitolla. Ensiksi kaatui JyPK 2-0 ja sitten hakivat helsinkiläiset pisteet Ilvekseltä 2-1. Näissä otteluissa Essi Sainio on osunut kahdesti ja Ella Alakomi sekä Elina Myllymäki kerran.

HJK:n merkittävimmät uudet pelaajat ovat Honkaakin edustanut, Norjasta Suomeen palannut maajoukkuetoppari Maija Saari, Ilveksestä tullut Elina Myllymäki ja PK-35 Vantaasta siirtyneet Maiju Hirvonen sekä nuori lupaus Minea Lassas.

Joukkue jatkaa viime kaudella Pasi Pihamaan korvanneen Joonas Rantasen komennuksessa ja on vakaasti ottanut tähtäimekseen mitalikantaan palaamisen.

Viime kauden pronssijoukkue FC Honka on aloittanut kauden niukkamaalisilla otteluilla. Ensin kaatui Åland United 1-0 Sini Vehviläisen maalilla, mutta toisessa pelissä olivat viime kauden vantaalaiset mestarit parempia samoin numeroin.

Joukkueen uusista pelaajista ovat kentällä jo esiintyneet paluumuuttajat Kaisa Ranki ja Katja Hakala, Pallokissoista tullut Ella-Rosa Huusko sekä täydet minuutit pelannut liigadebytantti, EPS:stä siirtynyt Saara Lappalainen.

Joukkueiden liigakohtaamiset ovat lievästi honkavoittoiset, sillä espoolaisilla on 12 voittoa HJK:n kuutta vastaan. Kahdeksan kertaa pisteet on tasattu kuten myös viime keväänä, kun peli Helsingissä päättyi 2-2. Muut kaksi menneen kauden peliä käytiin Espoossa ja Honka voitti molemmat 2-1. Keskinäisten otteluiden maaliero on Hongan eduksi 43-30.

Naisten Liigan ottelu FC Honka – HJK pelataan Tapiolan Urheilupuistossa 14.4. kello 16:00 alkaen. Otteluun on vapaa pääsy.