Ennakko: Åland United-Ilves

Åland United ja Ilves kohtaavat Wiklöf Holding Arenalla lauantaina kello 18.30.

Molemmilla tappio alla

Viimeksi, kun Ilves vieraili Ahvenanmaalla, joukkuetta johti Maiju Ruotsalainen. Nyt hän toimii Åland Unitedin päävalmentajana. Aivan kuten viime vuonna, jälleen nämä kaksi joukkuetta taistelevat tällä hetkellä viimeisestä ylemmän jatkosarjan paikasta. Kausi on kuitenkin pitkä eikä vielä tiedä mitä elokuuhun mennessä ehtii tapahtua. Tällä hetkellä Åland United on kuitenkin kuudes ja Ilves seitsemäs aivan kuten viime kauden päätteeksi.

Ilveksellä oli hieman tuulinen talvi ja joutui vaihtamaan valmentajaa juuri kauden alla. Nuori, mutta rutinoitunut ja energinen Ville Väisänen otti ohjat joukkueesta ja on pystynyt tuomaan omia kuvioitaan muutaman kuukauden. Viime viikonloppuna Ilves murskasi kotonaan GBK:n 9-0.

Ilveksen joukkueessa on tapahtunut hieman muutoksia viime kaudesta ja muun muassa maalivahti Kreeta-Liisa Yli-Säntti siirtyi Ruotsiin Växjo DFF:n riveihin ja nyt maalia ovat vartioineet Sara Inget ja kahdessa edellispelissä torjunut Annika Laihanen. Kapteeni Kaisa Björn sekä kokenut Riikka Winter ovat olleet alkukauden loukkaantuneina ja vastuu on siirtynyt muille.

Yksi u”udestisyntynyt” pelaaja on Roosa Ärväs, joka pelasi Pallokissojen kakkosjoukkueessa Kakkosta viime kaudella. Kokemuksensa ansiosta hän on ollut tärkeä pelaaja Ilvekselle tällä kaudella ja on tehnyt tähän mennessä viisi maalia ja hattutempun viime ottelussa GBK:ta vastaan. Ärväksen ohella nuori Tuulia Mikkola on osoittanut, että Ilveksellä on laajuutta sekä ylä- että alakerrassa.

Åland Unitedilla on pieniä loukkaantumishuolia Sanna Poralin ja Bri Camposin muodossa ja se pakottaa Ruotsalaisen miettimään B-vaihtoehtoja. Muuten joukkue on kunnossa pitkäaikaispotilas Viktoria Byskataa lukuun ottamatta.

Isabella Mattsson on ollut joukkueen mukana jo pari viikkoa. Viime viikonloppuna hän sai ensimmäisen 90-minuutisen tällä kaudella ja odottaa tulevaa kotiottelua.

- Odotan lauantain ottelua. Meillä on hyvä harjoitusviikko joukkueen kanssa ja viime viikonlopun ottelun jälkeen olemme entistä latautuneempia ottamaan kotiin kolme pistettä. Toivottavasti sää on hyvä ja paljon yleisöä, Mattsson toteaa ÅU:n sivuilla.