Åland United ja Honka vastakkain cupissa sunnuntaina

Åland United ja FC Honka taistelevat naisten Respect Suomen Cupin välieräpaikasta sunnuntaina Maarianhaminassa.

Liigakohtaamiset tasaisia

Åland Unitedilla ei ole perinteikästä eikä kunniakasta historiaa Suomen Cupissa. Usein joukkue on selvittänyt tiensä alemmilta kierroksilta alasarjan joukkueita vastaan, mutta liigajoukkueiden tullessa vastaan joukkueen pelit ovat päättyneet nopeasti. Viimeisen neljän kauden aikana Åland United on pudonnut kahdesti PK-35 Vantaalle ja kertaalleen FC Hongalle ja TiPS:lle.

Hongalla on sen sijaan vahva cup-tausta. Joukkue on useaan otteeseen päässyt pitkälle ja on voittanut kilpailun kolmasti. Joukkue on pelannut tällä kaudella vahvasti myös sarjassa ja on tällä hetkellä sarjassa toisena. Joukkueiden tämän kauden molemmat kohtaamiset olivat tiukkoja molempien voittaessa omat kotipelinsä 1-0.

Suomen Cupissa aikaisemmilla peleillä ei ole väliä. Ottelun voittaja etenee välieriin, jossa se saa vastaansa HJK-Ilves -välierän voittajan. Åland United ei selviytynyt Naisten Liigassa ylempään jatkosaraan, joten nyt se tavoittelee menestystä Naisten Liigassa. Kaisa Kotka ja Raissa Feudijo eivät ole ÅU:n mukana kuten todennäköisesti myös Viktoria Byskata. Bri Campos on kärsinyt pienistä vaivoista ja Isabella Mattsson on ollut sairaana. Maja Lindqvist toisaalta on parantunut ja tehnee tämän kauden cup-debyyttinsä.

Ottelu pelataan Wiklöf Holding Arenalla sunnuntaina kello 17.00 alkaen.