TPS selvään voittoon Hakasta (RAP)

TPS jatkoi vahvaa menoaan voittamalla kotikentällään FC Hakan 3-0 (1-0). 

TPS iski varmasti

TPS:n ja Hakan edellinen kohtaaminen oli päättynyt 1–1-tasapeliin. Joukkueiden välisestä taistosta saattoi jälleen odottaa vähämaalista, sillä edellisen kerran TPS oli tehnyt enemmän kuin yhden maalin ottelussa kuukausi sitten, kun joukkue pöllytti EIF:ää kotonaan lukemin 6–0. Neljässä edellisessä ottelussaan Mika Laurikaisen miehistö oli tehnyt yhteensä kaksi maalia. Tällä kertaa TPS onnistui realisoimaan pallonhallinnan maalipaikoiksi ja tuloksena oli selvä 3–0-voitto.

TPS:n edellä sarjataulukossa olevat Honka ja KPV voittivat kumpikin lauantain kierroksella omat ottelunsa, joten kolme pistettä olivat turkulaisille erittäin tärkeitä. Sarjan kärjessä olevan kokkolalaisryhmän ero kolmantena olevaan TPS-miehistöön on seitsemän pistettä. TPS:n tappiottomien otteluiden sarja on nyt 11 pelin mittainen.

TPS hallitsi avauspuoliaikaa Hakaa vastaan ja sai pallonhallintansa myötä parhaat paikat avausmaalin tekoon. Mustavalkoisten isäntien Jani Virtanen pääsi pariin otteeseen yrittämään maalintekoa vapaapotkusta. Ensimmäisen vapaapotkun ”Jamppa” laukoi ohi vasemmasta alakulmasta, toisen taas Haka-vahti Tuomas Karjanlahti torjui.

22 minuutin pelin jälkeen Tepsin Sami Rähmönen murtautui lupaavan oloisesti valkeakoskelaisten boksiin, mutta kapteenin korkea syöttö ei tavoittanut Mikko Hyyrystä ja Haka-puolustus onnistui selvittämään tilanteen.

Hakan alakerta oli jälleen kovilla viisi minuuttia myöhemmin, kun Hyyrynen löysi pitkällä syötöllään Jonni Peräahon. Pienikokoinen keskikentän työmyyrä onnistui murtautumaan laukaisupaikkaan. Karjanlahti pystyi kuitenkin torjumaan Peräahon laukoman pallon yli päätyrajan.

Aurinkoiselle Veritas Stadionille saapunut 2 069-päinen yleisö pääsi tuulettamaan avausmaalia puolen tunnin kohdalla. Virtanen pelasi Hyyryselle juoksupallon. Vierasjoukkueen puolustaja Henri Malundama työnsi Hyyrysen selästä nurin rangaistusalueen sisällä ja erotuomari Oliver Reitala vei pallon pilkulle. Hyyrynen asteli itse ampumaan rangaistuspotkua. Konkarihyökkääjä tähtäsi vasempaan alakulmaan. Karjanlahti sai kätensä väliin maata pitkin tulleeseen palloon, mutta peliväline meni tolpan kautta maaliin. Maali oli Hyyryselle kauden toinen.

TPS siirtyi 2–0-johtoon, kun toinen puoliaika oli vanhentunut kymmenen minuuttia. Oskari Jakonen latasi pallon voimalla suoraan syötöstä taka-alanurkkaan. Esityön Jakosen maaliin tekivät Niklas Blomqvist ja Juri Kinnunen. Pari minuuttia myöhemmin vahvan ottelun pelannut Jakonen pääsi jälleen maalipaikkaan, mutta tällä kertaa veto viuhui reilusti ohi etukulman.

Maalipörssin kärkinimi, Hakan Kalle Multanen pysyi läpi ottelun varsin hyvin TPS-puolustuksen pihdeissä. Paras paikka Multaselle osui 74 minuutin kohdalla, kun hän pääsi irti Rasmus Holman vartioinnista. Multanen ei lopulta kyennyt jatkamaan Emenike Mbachun laidalta tullutta keskitystä maaliin.

Loppulukemat 3–0 kotijoukkueelle viimeisteli Jonni Peräaho. Hänen laukauksensa muutti onnekkaasti suuntaa ja painui verkon perukoille.