OPS kaatoi JC Herculesin 2-0

Oulun Palloseura vei sunnuntaina JS Herculesta vastaan pelatun harjoitusottelun nimiinsä 2-0 (0-0). 
 
Ensimmäinen puoliaika jäi maalittomaksi, vaikka varteenotettavia maalipaikkoja OPS:lla oli lähes puolen tusinaa. Ottelun alussa Konstantin Belov laittoi pallon pussiin testillä olevan, Callistus Chukwun, näppärästä esityöstä, mutta tilanne vihellettiin paitsiona. Jälkipuinti tästä liputuksesta jatkui vielä pelin jälkeenkin. Myös Matias Juntunen laukoi ensimmäisellä puoliajalla terävästi kuudentoista takaa, mutta tällä kertaa ylärima esti kapteenin tuuletuksen. OPS kyllä hallitsi peliä, varsinkin ensimmäisen puoliajan, mutta viimeiset syötöt ja niistä viimeistely ontuivat harmittavasti.
 
Vasta toisella jaksolla OPS:n kova yritys palkittiin, kun Chukwu keskitti laidasta Beloville, joka nikkasi pallon vaikeasta asennosta taidokkaasti maalin takanurkkaan. Tässä vaiheessa ottelua oli pelattu vajaat 60 minuuttia. Helpottavan maalin jälkeen peli rullasi mallikkaasti, ja varsinkin OPS-puolustusta johtanut Joni Leskelä sitoi Herculeksen hyökkääjät laadukkaasti pois pelivälineestä. Hyvä vaihe pelissä sai yllättävän käänteen, kun OPS-kapteenia, Matias Juntusta, ajettiin rumasti jaloille keskialueen pallontavoittelutilanteessa. Tuomari ei puuttunut ylilyöntiin mitenkään, ja tämän seurauksena Juntusen mitta tuli täyteen. Ilmeisesti kapteeni laukoi vastustajan suuntaan jonkin verbaalisen uhkauksen, johon tuomari sitten reagoi. Seurauksena ulosajo. Palloseura joutui pelaamaan vajaa puolituntia vajaalla, mutta se ei juuri näkynyt kentällä.
 
OPS loi vajaamiehisenäkin hyviä maalipaikkoja kapteenin nauhan käteensä saaneen Joni Lämsän johdolla, ja vielä lisäksi OPS puolusti kurinalaisesti ja hallitusti. JS Herculeksen vaaranpaikat syntyivät käytännössä vain erikoistilanteista, jotka OPS-puolustus ja Juhani Pennanen siivosivat sataprosenttisesti. Chukwun pirteä esitys kruunattiin pelin lopulla, kun hän varasti pelivälineen Hercules-puolustukselta, ja karkasi puolittaiseen läpiajoon. Miehen viimeistely lähti lapikkaasta sellaisella voimalla, ettei Hercules-vahti Pyry Yrjänäisellä ollut saumoja torjuntaan.
 
OPS-valmentaja Charles Figho oli ottelun jälkeen tunnetun rauhallinen ja positiivinen, vaikka näkikin pelissä puutteita. 
 
- Hyvä voitto. Tästä on hyvä jatkaa harjoituskautta kohti kauden alkua, mutta vielä on tekemistä, Figho kertaa seuransa sivuilla.
 
Lähde: OPS:n verkkosivut