KPV hakee Tampereelta välieräpaikkaa

KPV lähtee lauantaina Tampereen vierailulle haastamaan kevään ehkä vakuuttavinta Suomen Cupin joukkuetta, Tampereen Ilvestä. 
 
Ilves voitti lohkonsa puhtaalla pelillä, päästäen ainoastaan kaksi maalia viidessä ottelussa. Suorituksen arvoa lisää se, että Ilveksen lohkossa pelasi peräti neljä liigajoukkuetta.
 
Mutta myös KPV oli Cupin lohkossaan väkevä. Vihreät kaatoivat lohkovaiheessa mm. RoPS:n ja PS Kemin ja onnistui selvittämään oman lohkonsa myös puhtaalla pelillä. Lisäksi takataskussa on vahva kiinnitys kaupungin herruuteen, sillä paikalliskilpailija GBK kaatui perinteisen Hurmos-maljan avausosassa selvin 3-0 numeroin.
 
Pallo-Veikot pääsee otteluun varsin hyvistä asetelmista. Joukkue on päässyt harjoittelemaan hyvin ja harjoituksissa on ollut rento ja luottavainen tunnelma. Myös terveystilanteen osalta tilanne on hyvä, sillä joukkue on pääosin täydessä iskussa. Parilla pelaajalla on pieniä kolhuja ja heidän osaltaan tilannetta tarkistetaan perjantain viimeistely harjoitusten jälkeen. Oulussa iskun päähänsä saanut Miro Schwalenstöcker on todennäköisesti vielä huomenna sivussa.
 
Ottelun alla KPV:n valmennus on luottavaisin mielin, vaikka pelin vaatimukset tiedetäänkin.
 
-Mitä pidemmälle cupissa etenee, vastus sen kuin kovenee. Niin nytkin, kiteyttää KPV:n valmentaja Jarmo Korhonen seuran verkkosivuilla.
 
- Hyvä harjoitusviikko takana ja mielenkiinnolla odotetaan, että päästään haastamaan vahvan kevään pelannut liigajoukkue. Huomenna pitää pystyä kontrolloimaan peliä ja ajaa Ilves epämukavuusalueilleen. Ollaan itse huolellisia pallon kanssa sekä vahvoja molempien maalien edustoilla, analysoi Vihreiden valmennuksesta puolestaan Niko Kalliokoski.
 
Molemmat valmentajat uskovat Ilveksen olevan kauden tähän asti kovin vastus.
 
- Lauantain peli tulee olemaan meille tämän vuoden kovin, mutta luotan että ollaan valmiita haastamaan liigajoukkue Ilves huomenna, Kalliokoski sanoo.
 
Samoilla linjoilla on ”Jamo” Korhonen.
 
- Edellisen kierroksen Ilves-KuPS peliä katsellessa toivoin, että KuPS voittaisi ja tulisi meitä vastaan. Eikä se toive johtunut pelkästään savolaistaustastani. Ilves näytti tuossa ottelussa KuPSin punaisesta kortista huolimatta paljon valmiimmalta joukkueelta. Olemme kaataneet cupissa jo kaksi liigajoukkuetta, mutta Ilves asettaa meille ehdottomasti kovimman haasteen tähän mennessä, Korhonen jatkaa.
 
Jatkopelit Suomen Cupissa ovat luonnollisesti myös valmennuksen mieleen.
 
- On hienoa olla tässä tilanteessa mukana, ja päästä yrittämään kolmatta kertaa samaa ja samalla paikkaa välieriin. Cup-kiimaa parhaimmillaan, Korhonen hehkuttaa.
 
Suomen Cupin puolivälierä Ilves-KPV Tampereen Pirkkahallissa lauantaina klo 14.30 alkaen.
 
Lähde: KPV:n verkkosivut