Honka välieriin viime hetken osumalla

FF Jaron ja FC Hongan välinen puolivälieräkamppailu näytti jo etenevän jatko-ottelun puolelle, kunnes nuori vaihtopelaaja Maximo Tolonen laukoi ottelun ainoan maalin juuri ennen päätösvihellystä. Näin Honka selvisi jatkoon luvuin 1-0 (0-0).
 
Ottelu alkoi kovalla vauhdilla, kuten Tellushallissa on tapana. Kummassakaan päässä ei kuitenkaan nähty kovin vaarallisia tilanteita. Jaron puolustuksessa debyyttinsä tehnyt Pavle Milosavljevic oli mies paikallaan ja katkoi vieraiden hyökkäyksiä vahvasti Jaron keskuspuolustuksessa. Ottelua oli saapunut seuraamaan komea yleisömäärä, 861 katsojaa.
 
Molemmilla joukkueilla on todella laadukas keskikenttäkolmikko ja tila oli keskustassa vähissä. Niinpä molempien joukkueiden parhaat tilanteet nähtiin pitkistä pystysyötöistä. Noin vartin pelin jälkeen Milosavljevicin hyvä syöttö löysi Christian Eisselen linjan takaa, mutta Robert Ivanov pääsi viime hetkellä väliin.
 
FC Hongan parhaat tilanteet nähtiin avauspuoliajan viimeisellä vartilla. Ensin Ilari Äijälän erinomainen pystysyöttö löysi Toni Sjöstedtin, joka ehti rangaistusalueella palloon ennen Emil Öhbergiä, mutta pallo meni kuitenkin lopulta selvästi maalin ohi.
 
Sjöstedt pääsi vielä toiseenkin kertaan pystysyöttöön käsiksi, mutta sillä kertaa ensimmäinen kosketus ei ollut paras mahdollinen, ja Öhberg pääsi poimimaan pallon.
 
Molemmilla joukkueilla oli muutama erikoistilanne, joista vaarallisin tilanne nähtiin, kun Brock Messenger puski Thomas Kulan keskityksen maalin eteen, jossa Charalampos Chantzopoulos pääsi laukomaan, mutta Ivanov ehti peittämään.
 
Toinen puoliaika oli sekin melko rikkonaista peliä. Jaron toisen puoliajan ensimmäinen paikka nähtiin 56. minuutilla, kun Papa Niang sai jalkansa palloon rangaistusalueella pitkän pystysyötön jälkeen, mutta Timothy Murray kuitenkin selvitti tilanteen.
 
Muutama minuutti myöhemmin vikkeläjalkainen Sjöstedt pelattiin jälleen oikealta läpi, mutta hänen laukauksensa viuhui yli.
 
Kevin Larssonille tarjottiin sankarin roolia, kun hän pääsi Christian Eisselen tiputuksen jälkeen laukomaan hyvästä paikasta, mutta laukaus epäonnistui pahoin ja kotiyleisö huokasi pettyneenä.
 
Päivän positiivisiin asioihin kuului Jaron puolelta Joni Remesahon paluu pelikentille, kun ottelua oli jäljellä 20 minuuttia, kun hän korvasi Niangin.
 
Ottelu näytti menevän jo vääjäämättömästi jatko-ottelun puolelle, kun 16-vuotias Maximo Tolonen astui esiin. Douglas Silveiralle pelattiin vetopaikka rangaistusalueen rajalle. Brock Messenger pääsi laukauksen eteen, mutta pallo kimposi Toloselle, jolla oli helppo työ laukoa pallo maaliin seitsemästä metristä. Ottelua oli tuolloin pelattu jo yli 89 minuuttia.
 
Jaro sai maalin jälkeen vielä yhden ruuhkan erikoistilanteesta Hongan maalille, mutta laukaisuyritykset kilpistyivät vierasjoukkueen pelaajiin. Petri Viljasen päätösvihellyksen jälkeen Honka pääsi juhlimaan välieräpaikkaa.
 
Lähde: Jaron verkkosivut