Ennakko: TPS-FC Honka

TPS kohtaa Ykkösen kärkikamppailussa perjantaina FC Hongan Veritas Stadionilla. Taatusti jännittävä ottelu alkaa klo 18.30.

Kärkiottelu

TPS lähtee otteluun hieman yllättävä tappio allaan. Joukkue hävisi Ykkösen sarjataulukossa viimeisenä olevalle, mutta kovasti vahvistuneelle, IF Gnistanille Oulunkylässä lukemin 1-0. FC Honka saapuu puolestaan Turkuun kotivoitto allaan, kun OPS taipui Tapiolassa viimeksi lukemin 3-1.

TPS ja FC Honka kohtasivat jo kertaalleen Espoossa kesäkuussa. Lopputulokseksi tuli varsin oikeutettu 1-1-tasapeli. TPS:n 1-1-tasoitusmaalista vastasi tuolloin Mikko Hyyrynen.

Pelin henki on perjantaina harvinaisen selvä. Voitolla TPS ajaisi FC Hongan kiinni. Tappiolla taas joukkueiden keskinäinen ero venähtäisi jo kuuteen pisteeseen.

- Odottavat fiilikset monestakin eri syystä. Honka on varmaan laadultaan sarjan paras joukkue ja suurin ennakkosuosikki. Se on jo itsessään kiva tapahtuma. Toinen on se, että meidän edellinen pelimme oli tappiollinen ja meidän pitää saada se käännettyä taas toiseen suuntaan. Kyllä siinä monta haastetta on, TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen kertoo TPS TV:n haastattelussa.

Laurikainen sai uutta jobinpostia tiistain harjoitusten yhteydessä kun Ykkösen kuukauden pelaajaksi valittu Juri Kinnunen loukkaantui ilman sen suurempaa kontaktia syntyneessä tilanteessa. TPS:n keskikenttäpelaaja Jani Virtanen joutui poistumaan kentältä kesken TPS-OPS-ottelun huonovointisuuden vuoksi. Ottelu pelattiin 30.7. Virtaselta jäi väliin myös viime viikonloppuna Helsingissä pelattu IF Gnistan -ottelu. Virtanen on nyt tutkittu perusteellisesti ja hänellä on lupa osallistua joukkueensa harjoitteluun täysipainoisesti.

- Rasituksesta seuraava huonovointisuuskohtaus voi johtua monestakin syystä ja siksi hänet tutkittiin rauhassa ja perusteellisesti. Tällä hetkellä Janin vointi on hyvä ja hänellä on lupa jatkaa normaalia harjoittelua joukkueensa kanssa, TPS:n joukkuelääkäri Petri Kallio kertoo.

29-vuotias Virtanen pelaa nyt toista peräkkäistä kauttaan TPS:n riveissä Jalkapallon Ykkösessä ja hän on tällä hetkellä joukkueensa paras maalintekijä kuudella osumallaan.

Hongalta sivussa on ainakin loppukauden huilaava Duarte Tammilehto. AC Oulu-vieraspelissä kolhun saaneen ja OPS-pelin huilanneen Jatuli Laevuon pelaaminen on epävarmaa. Uusien hankintojen, Jorge Canon, Borjas Martinín sekä Christian Echavarrian paperiasiat ovat vielä työn alla, ja pelikelpoisuus TPS-kamppailuun varmistuu vasta ottelun alla.

Kauden 2017 kaikki Ykkösen ottelut suorina lähetyksinä Elisa Viihde Sportilla ja Fanseatilla.